Şahadetinin 20.yılında dualarla anıldı

3 Mayıs 1999'de Bingöl Yayladere'de şehit düşen Çerkezköylü Piyade Er Mustafa Baykuş şahadetinin 20'nci yılında ismini taşıdığı okulun öğrencileri tarafından kabri başÄ?

GÜNDEM 3.05.2019 18:36:00 0
Şahadetinin 20.yılında dualarla anıldı

Teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit düşen Piyade Er Mustafa Baykuş’un kabri başında düzenlenen anma programına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürleri Yusuf Hayri ve Yılmaz Oğur, Mustafa Baykuş İlkokulu Müdür Yardımcıları Caner Gündoğdu, Filiz Durmuş, rehber öğretmenleri Ümit Solak ve Sevgi Sezen ile şehidin annesi Kezban Baykuş, babası Süleyman Baykuş ve öğrenciler katıldı.

 

 

MİNİKLERDEN ŞEHİT AİLESİNE ANLAMLI HEDİYE

 

Mustafa Baykuş Okulu ana sınıfı öğrencileri harçlıklarıyla aldıkları Türk bayrağını şehidin ailesine hediye etti. Bayrağı teslim alan şehit annesi Kezban Baykuş,”Bu zamana kadar aldığım en anlamlı hediye. Çünkü bunu siz harçlıklarınızla almışsınız. Hepinize çok teşekkür ederim. İnşallah hepiniz çok çalışıp başarılı birer birey olursunuz” dedi. Anma programında ‘Şehidim’ şiirini okuyan 2’nci sınıf öğrencilerinden Mustafa Kırık da katılımcıları duygulandırdı.

 

“ONLAR, TÜRK MİLLETİ İÇİN CANLARINI VERDİLER”

 

“Ülkemizin bağımsız bütünlüğü için; vatan, millet, bayrak ve ezan uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan yiğitlerimizi Şehit Mustafa Baykuş nezdinde minnet ve şükran ile anıyoruz. Onlar kahramandı, cesurdu, onlar gerektiği için canlarını büyük Türk milleti için verdiler” diyen Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu Müdür Yardımcısı Caner Gündoğdu, tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Hacı Fahri Zümbül Camii müezzini ve okulun Din Kültürü Öğretmeni Ümit Oruç’un okuduğu Yasin-i Şerif ve duaların ardından öğrenciler ve katılımcılar tarafından şehit Piyade Er Mustafa Baykuş’un kabrine çiçekler bırakıldı.

 

Haber / Servet AYTEN