Kapaklı Meclisi toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Kapaklı Meclisi komisyonlara havale edilen gündem maddelerini Cuma günü saat 16.00'da yapı

GÜNDEM 2.05.2019 18:51:00 0
Kapaklı Meclisi toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı bugün saat 14:00’da Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı.

 

KOMİSYONA ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

 

Saygı duruşu ve 6 önergenin oybirliği ile gündeme alınmasının ardından Cumhur ittifakı kapsamında AK Parti listesinden meclise giren MHP’li Feyzullah Yorulmaz, Emrah Sevinç ve Serkan Genç’in AK Parti’den istifa ederek MHP’ye geçmesi ile ilgili meclise bilgi verildi. Meclis toplantısında İmar Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na üye seçimi yapılırken, İmar Komisyonu’na AK Partili Halil Yıldırım, Plan ve Bütçe Komisyonu’na da AK Partili Eray Güner seçildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de 2018 yılı gelir ve gider kesin hesapları görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Karaağaç Mahallesi 467 ada 10 parseldeki belediye hissesi ile ilgili yazının İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan ihale oluru konulu yazı da görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Mecliste hızlı tren ve civarına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu değişikliği yazısı ve Karaağaç ve civarı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu değişikliği ile ilgili gündem maddelerinin İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Cumhuriyet, Atatürk, İsmetpaşa, İnönü Mahallelerinde bulunan trafoların 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği önergeleri ise oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

2019 yılı ücrete tabi işler ile ilgili gündem maddesinin Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2019 yılı ‘Turizmin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi mali destek’ programına Kapaklı Belediye Başkanlığı adına Trakya Kalkınma Ajansına proje sunulması, projenin başarılı olması durumunda projenin uygulamasında temsile, ilzama ve proje belgelerinin imzalamasında Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu da oybirliği ile kabul edildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

 

Trakya Kalkınma Ajansı’nın belediyelere tekliflerinin olduğunu dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Biz sermaye hazırlayıp müracaat ediyoruz” diyerek bununla ilgili bir protokol hazırlanması gerektiğini kaydetti. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Kapaklı Meclisi Mayıs Ayı Toplantısının ikinci oturumu Cuma günü saat 16.00’da yapılacak.

 

Haber / Özge MERİÇ