Kapaklı 140 kamera ile 24 saat izleniyor

Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, uyuşturucu ile mücadelede kararlı adımlar attıklarını belirtti. Alkollü araç kullanılmaması noktasında d

GÜNDEM 2.05.2019 18:36:00 0
Kapaklı 140 kamera ile 24 saat izleniyor

Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.  Gazetecileri, dün saat 09:00’da Yeşilçam Cafe’de kahvaltıda ağırlayan Yaşar Terzioğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Kahvaltıya komiserler Bilgin Kırak, Mustafa Köse ve İbrahim Altay da katıldı.

 

“EN AZ FAİLİ MEÇHULÜ OLAN İLÇE KAPAKLI”

 

İlçe genelindeki asayiş olaylarının sorulması üzerine konuşan Emniyet Müdürü Terzioğlu, asayiş olaylarını kontrol altına alabilmek için çok tedbirli çalıştıklarını dile getirdi. Bir asayiş ekbi daha kurduklarını belirten Terzioğlu, bir ekibin sürekli bilgi toplama, suç araştırma yönünde çalışmalar yaptığını söyledi. Bir ekibin de hırsızlık olayları ve faili meçhul olaylarla ilgilendiğini söyleyen Terzioğlu, olayların aydınlatılmasında çok iyi bir konumda olduklarını belirterek “Tekirdağ’da en az faili meçhulü olan ilçe Kapaklı” dedi.

 

“KARARLI ADIMLAR ATTIK”

 

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili soruyu da yanıtlayan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, “Uyuşturucu ile mücadelede kararlı adımlar attık. Uyuşturucu ile mücadelede ilçe genelinde denetimlerimizi sıkı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi. Birinci görevlerinin suçu önlemek, önlenemiyorsa da failini yakalamak olduğunu belirten Terzioğlu, “Araç ve personel sayımız arttığında daha da aktif olacağız” dedi.

 

“ZAMANLA YARIŞIYORUZ”

 

250 ilçeden büyük olan Cumhuriyet Mahallesi’nin 32 bin nüfusuyla Trakya’nın en büyük mahallesi olduğunu dile getiren Yaşar Terzioğlu, “Her mahalle için bir ekip görevlendirme düşüncemiz var. Personellerimiz kapı kapı, sokak sokak mahalleye hakim olduğunda çalışmalarımızı daha etkili bir şekilde sürdüreceğiz. Şuanda da en azından her ekibe Kapaklı’ya hakim bir personeli koymaya özen gösteriyoruz. Bu durum, olaylara müdahale etme hızımızı artırıyor. Nasıl ambulanslar hayat kurtarmak için saniyelerle yarışıyorsa biz de faillerin yakalanması için zamanla yarışıyoruz” dedi. 

 

“ALKOLLÜ ARAÇ KULLANILMAMASI NOKTASINDA HASSASIZ”

 

Alkollü araç kullanılmaması noktasında çok hassas olduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, “Trafikte alkollü araç kullananlara asla taviz vermiyoruz. Arkadaşlara da bu konuda kesin talimatım var. Hiçbir şekilde, kim olursa olsun alokllü araç kullananlara müsamaha gösterilmeyecek. Alkol alan kişi aracının başına çıkmayacak. Kimsenin birinin hayatını bitirmeye ya da sakat bırakarak hayatını zindan etmeye hakkı yok” dedi.

 

PROJESİ HAZIRLANDI

 

Terzioğlu, Kapaklı’nın 35 hareketli, 105 sabit kamera ve 5 plaka tanıma sistemi ile 24 saat izlendiğini belirtti. Yeni kaymakamlık binasının yanında hayata geçirilecek olan yeni emniyet binası ile ilgili de bilgi veren Terzioğlu, “Yeni Emniyet Müdürlü binasının projesi hazırlandı. 2019 yatırım programına alınması için çalışmalar devam ediyor. Yeni emniyet binamız zemin kat ile birlikte 3 kattan oluşacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU