415 hasta ve yaralı hayvan tedavi edildi

Çorlu Tarım Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenli olarak denetlenen, Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi, 2 veteriner hekim, 1 büro görevlisi, 7 işçi ve 2 hayvan nakil arac

GÜNDEM 30.04.2019 18:53:00 0
415 hasta ve yaralı hayvan tedavi edildi

415 HASTA VE YARALI HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ

Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi, 2019 yılı itibariyle 415 hasta ve yaralı hayvanı tedavi ederek sağlığına kavuştururken, 208 sahipsiz hayvanı da aşıları ve karneleri ile birlikte sahiplendirdi. Veterinerler bu süreçte 171 sokak hayvanını steril şartlarda kısırlaştırıp küpe ve çip takma işlemi yaparken ayrıca 252 hayvan kuduz yönünden aşılanıp paraziter ilaçlamaları yapılarak sağlıklı hâle getirildi.

160 ÖĞRENCİ BAKIMEVİ’Nİ GEZDİ

Geçici Hayvan Bakımevi’nde görevli personel vatandaşlardan gelen 403 adet talep ve şikâyetin değerlendirilerek çözüme ulaştırıldığı belirtildi. Veteriner hekimler ve görevli personel bu süreçte ayrıca 160 öğrenciyi Bakımevi’nde ağırlayarak onlara hayvanlar ve bakımları konusunda bilgiler verip çocuklara hayvan ve doğa sevgisi aşılanması konusunda katkıda bulundu. Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi rutin olarak sokak hayvanları için çok sayıda kedi ve köpek kulübesi, mama ve su kabı yaptırarak şehrin muhtelif noktalarında konuşlandırılması işlemlerine de devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan yetkililer, "Can dostlarımızın her daim yanında olan Geçici Hayvan Bakımevi’mize 444 99 59 no’lu telefondan ulaşabilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

Haber / Yakup KARATEPE