Mesleki ve teknik eğitim tanıtıldı

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Halk Eğitim Merkezi işb

GÜNDEM 30.04.2019 17:32:00 0
Mesleki ve teknik eğitim tanıtıldı

Mesleki ve teknik eğitimde farkındalık yaratılması, mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, ülkemizde mesleki ve teknik eğitim veren kurumların tanıtılması, öğrencilerin mesleki ve teknik eğitim hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla dün saat 13:00’da CornerPark AVM’de düzenlenen etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz “Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı ilçemizde bulunan meslek liselerimiz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ile beraber ilk defa ilçemizde mesleki ve teknik eğitim tanıtım günü planlaması yaptık. Bugün burada 3 tane okulumuzun bölümleri, alanları, ne tür eğitim verdikleri anlatılacak. Bölgemizde organize sanayi bölgemiz var. Sektörle aramızdaki bağlantının nasıl sağlanacağına dair kendimizi tanıtmak ve bu bağlantının nasıl yapıldığını anlatmak istiyoruz” dedi.

 

“2 YENİ BÖLÜM AÇILMASI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDUK”

 

İlk defa Kapaklı’da meslek liselerinde mekatronik bölümü ve elektrik-elektronik pano montörlüğü bölümünü açmak için girişimde bulunduklarını dile getiren Danışmaz “İnşallah bakanlıktan onay geldiğinde bölgemizde bulunan organize sanayi bölgesine istihdam alanı oluşturan mekatronik bölümü, elektrik elektronik pano montörlüğü bölümü mezunlarımızın fabrikalarda çalışması için ortam sağlanmış olacak” dedi.

“MESLEKİ VE TEKNİK OLARAK BÜYÜK İHTİYAÇ VAR”

Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy da “2014 yılında ilçe olup belediye seçimleri ile 5 yılını dolduran, 80 bin nüfustan 117 bin nüfusa erişen Kapaklı’da eğitim alanında, sosyal, kültürel, ekonomik alanda her geçen gün yeni yeni gelişmeler yaşanmakta. Bölgemizde Çorlu’dan bu tarafa baktığımızda 7-8 OSB, yüzlerce fabrika, on binlerce çalışan var. Nüfusun 5 yılda 80 binden 117 bine çıkmasının nedenini anlıyoruz. Bugün ilçemizin 3 tane mesleki teknik Anadolu lisesinin ortak düzenlediği bu etkinlikte öğrencilerin el emeği, alın teri, göz nurlarını birazdan hep birlikte inceleyeceğiz. Gönlümüz ister ki isteyen üniversite eğitimini için istediği yeri kazansın, eğitimini en iyi şekilde tamamlasın. Ama bölgemizde 7-8 OSB’de siz öğrencilerimize mesleki ve teknik olarak çok büyük bir ihtiyaç olduğunu siz zaten biliyorsunuz. Onun için hepinizin işi hazır demektir burada” dedi.

“BU ÜLKENİN GELECEĞİ SİZSİNİZ”

Türkiye’nin bugün dünyanın en güçlü ordu olarak 10’uncu, en güçlü ekonomi olarak da 17’nci sırada olduğunu kaydeden Kaymakam Ünlüsoy, “Sizlerin, bizlerin çalışmasıyla bugünlere geldik. Ülkemizin coğrafi olarak çok büyük doğal kaynakları yok. Petrolümüz yok, madenimiz yok, büyük ormanlarımız yok. Çok büyük araziler yok. Ama bizim öğrencilerimiz var, gençlerimiz var, insanlarımız var. Biz 1923’ten bugüne insanımızla geldik. Dün biz çalıştık, bugün siz çalışırsınız. Yarın buralarda sizler olacaksınız. Bu ülkenin geleceği sizsiniz. Ne kadar azimle, gayretle çalışırsak 200 ülke için bugün ilk 20’deysek, yarın ilk 10’da olacağız” dedi.

59 PROJE YER ALDI

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Robotik kol ve yapay kan gibi birçok projenin bulunduğu tanıtım gününde Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 17, Halk Eğitimi Merkezi 6 ve Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30 proje tanıtırken, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy ve katılımcılar öğrencilerin projelerini inceledi. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde düzenlenen etkinliğe Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU