Sokak hayvanları için satış yapıyorlar

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği gönüllüleri hafta sonunda kurulan halk pazarında açtıkları tezgahta sokak hayvanları için satış yapıyor. Gönüllüler derneğe bağışlanan kıyafetl

GÜNDEM 29.04.2019 17:47:00 0
Sokak hayvanları için satış yapıyorlar

Edirne'de bulunan Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği gönüllüleri tarafından hafta sonlarında kurulan halk pazarında açılan tezgahta kıyafet satışı yapılıyor. Gönüllüler, sabahın erken saatlerinde kurdukları tezgahta derneğe bağışlanan giyim eşyalarını satışa sunarak elde edilen gelirle sokak hayvanlarının veteriner ve mama giderlerini karşılıyorlar.  Özellikle öğrenciler ve dar gelirli vatandaşların yoğu ilgi gösterdiği tezgahta bulunan kıyafetler 3 ila 20 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Derneğe bağışlanan giyim eşyalarının yıkanıp, ütülendikten sonra sokak hayvanları yararına tezgahtaki pazarda satışa sunulduğunu belirten Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Aylin Akyel, "Keşan halkının ilgisi büyük. Biz gönüllü olarak buradayız. Burada kazandığımız tüm para, sokak hayvanlarının tedavisi ve maması için harcanıyor. Halkın tepkisi çok güzel. Özellikle her hafta ihtiyacı olmasa da gelip alan var. Fazla fazla para bırakan var. Hepsine teşekkür ediyoruz. Giyecek eşya bağışı yapmak isteyenler de sergimize getirebilir" sözlerine yer verdi. Dernekte gönüllü olarak çalışan Cemile Nişancı ise ilginin yoğun olduğunu ve vatandaşların uygun fiyatlara giyecek eşyası alarak, derneğe katkı sağladığını dile getirdi. Tezgahtan alışveriş yapan Aliye Ülker ise giyecek eşyalarının çöpe atılmak yerine geri dönüşüme kazandırıldığını belirterek, "Bu eşyalar çöpe atılacağına burada satılarak hem hayvanlara hem de insanlara katkı sağlıyor. Bu sayede doğa temiz kalıyor, emeğe saygı duyuluyor. Bu şekilde değerlendirilmesi bunlar çöpte çürüyecek. Bunlar hep insan emeği. Ayrıca yıkanmış mal hepsinden daha sağlıklıdır. İçindeki kimyasallar gidiyor. Fiyatlarda gayet uygun" sözlerine yer verdi.

Haber / Ruşa ELMA