Vali Yıldırım mahallelerin sıkıntılarını dinledi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Şarköy'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilerek mazbatasını alan muhtarlarla bir araya geldi. Mahallelerin sıkıntılarını ve ihtiyaçlarınÄ?

GÜNDEM 26.04.2019 17:27:00 0
Vali Yıldırım mahallelerin sıkıntılarını dinledi

Şarköy Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Yıldırım’ın yanı sıra Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutan Albay Şahin Karakaş, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı.

MAHALLELERİN SIKINTILARINI DİLE GETİRDİLER

Toplantı Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız'ın muhtarlara, mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi konusunda bilgi vermesiyle başladı. Ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Hepinize, hayırlı uğurlu olsun. İhtiyaçların pek çoğu, Tekirdağ büyükşehir olmadan önce İl Özel İdarelerinden karşılanıyordu ama şimdi aynı şeyler belediyeler tarafından yapılmak durumundadır. Özellikle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak durumundadır. Büyükşehir kanunu çıktıktan sonra kaynakların, imkanların tamamı büyükşehir belediyelerine aktarıldı ve büyükşehir bütçeleri içerisine dahil edildi. Özel İdareye verilen bütçenin yarısından fazlası büyükşehir belediyelerine aktarıldı. Büyükşehir belediyesine ihtiyaçlarımızı giderin demeniz en doğal hakkınızdır. Büyükşehir belediyesi de belli bir önceliğe göre ihtiyaçları karşılama yoluna gidiyor. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edip gidecektir" sözlerine yer verdi. Muhtarların söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini dile getirmesiyle toplantı sona erdi.

MERHUM RECEP KIZILCIK VALİ’NİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Aziz Yıldırım, Şarköy ziyaretinin ardından 2 Ağustos 2014 yılında vefat eden Trabzon eski Valisi Recep Kızılcık’ın Sağlamtaş Mahallesinde ikamet eden ailesini ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Vali Aziz Yıldırım’a ziyareti sırasında Malkara Kaymakamı Erhan Karahan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş’da  eşlik etti.

Haber / Özge MERİÇ