"Tekirdağ diğer illere göre çok daha hızlı gelişecek"

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası 2019 Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Şık başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Ü

GÜNDEM 26.04.2019 17:22:00 0
"Tekirdağ diğer illere göre çok daha hızlı gelişecek"

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Komite Başkanları katıldı.

"EKONOMİDE ATILACAK ÇOK ADIM, YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Hakan Şık, "Geride bıraktığımız yerel seçimlerin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Diğer yandan Tekirdağ TSO Meclis Üyeleri arasından da farklı partilerden belediye meclis üyeliğine seçilen arkadaşlarımı tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum" sözlerine yer verdi. Ardından söz alan Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, “31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca meclis üyelerimiz arasından belediye meclis üyeliğine ve belediye başkanlığına seçilen arkadaşlarımı tebrik ediyor, görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Kısa vadede pek çok seçim yaşadık. Bundan sonraki dönemde ana gündem maddemiz, Türkiye’nin kalkınma hedeflerine hizmet etmek olmalı. Zira ekonomide atılacak çok adım, yapılacak çok işimiz var. Bu dönemi, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz. Türkiye, bu dönemde enerjisini dönüşüm süreci ve yapısal reformlarla yatırımlara, katma değerli üretime, istihdama ve ihracata harcamalı" dedi.

"TEKİRDAĞ’I ÇOK DAHA İYİ YERLERE GETİRMENİN MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ"

Sözlerine devam eden Günay, "Tekirdağ, ekonomik yönden geçmiş dönemde ki kazanımları ile birlikte önümüzdeki dönemde dinamiklerini koruyacak ve diğer illere göre çok daha hızlı gelişecektir. Bu dönemin yöneticileri olarak seçimleri geride bırakıp, birlikte çalışarak, işbirlikleri yaparak Tekirdağ’ımızı çok daha iyi yerlere getirmenin mücadelesini vereceğiz. Tekirdağ son yıllarda kamu, yerel yönetimler, sivil toplum ve iş dünyasının uyum içerisinde çalıştığı bir kent kimliğine kavuştu. Ortak akıl anlayışla önümüzdeki dönemde de yerel yönetimlerimizle birlikte şehrimizin ekonomik, doğal, tarihi ve kültürel açıdan sürdürülebilir gelişimini sağlayarak, Tekirdağ’ımızı ulusal ve uluslararası alanda önemli bir marka şehir haline getirmek için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Tekirdağ iş dünyası olarak el birliği ile daha çok üretmek, daha fazla yatırım, istihdam ve ihracat için çalışacağız" sözlerine yer verdi.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nın devamında bir önceki meclis kararlarının imzalanması, yönetim kurulu faaliyet raporlarının okunması, müzakereye açılması, ibrası, 2019 Mart ayı mizanı ile gelir-gider bütçesi fiili durum raporlarının okunması-müzakereye açılması-ibrası, Meslek Gruplandırılması ile ilgili NACE kodları değişikliği hakkında bilgilendirme yapıldı. Dilek ve temennilerin adından toplantı sona erdi.

Haber / Servet AYTEN