Milli eğitimde marka olmak istiyorsak, marka okullara ihtiyacımız var

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu tarafından düzenlenen uçurtma şenliği ve kermes etkinliğinde konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, "Yıldızkent Ortaokulu ilçemizin ?

GÜNDEM 26.04.2019 17:02:00 0
Milli eğitimde marka olmak istiyorsak, marka okullara ihtiyacımız var

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu tarafından dün saat 11:00’da geleneksel olarak uçurtma şenliği ve kermes etkinliği düzenlendi.

 

AMAÇ, BİREYLERİ HAYATA HAZIRLAMAK

 

Program öncesi öğrencilerin yaptığı resimlerin yer aldığı resim sergisinin açılışı yapıldı. Okul bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Levent Akın, eğitimin en temel amacının, öğrencilere birey olma nitelikleri kazandırmak ve bu bireyleri hayata hazırlamak olduğunu belirtti.

 

“YETENEKLERİ DOĞRULTUSUNDA YETİŞTİRMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

 

Günümüzde belli bir müfredatın dışına çıkmayan eğitim ortamlarının tartışılır hale geldiğini kaydeden Akın “Araştıran, sorgulayan, düşünen ve üreten bir nesle ihtiyaç duyan dünyamız yeni eğitim modellerinin ortaya çıkmasına olanak sağlıyor. Çocuklarımıza bütün bu olumlu özellikleri kazandırmak için çocuklarımızı okulda sosyal aktivitelerle buluşturmanın yanı sıra sosyal yaşamda da sanatla, sporla ve müzikle buluşturmak için ailelere ve biz eğitimcilere önemli görevler düşüyor. Bu sorumluluk ve bilinçle 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde de bin 200’ü aşkın öğrencimize hafta sonu DYK kursunda eğitim öğretim kursunun yanında gitar, bağlama, futsal, masa tenisi, futbol, koro, bilişim teknolojileri ve görsel sanatlar kurslarımızla da çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda yetiştirmeye özen gösteriyoruz” dedi.

“OKULLARIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da, Yıldızkent Ortaokulu’nun ilçenin özellikle akademik alanda en başarılı okullarından birisi olduğunu belirterek “Okullarımızın her zaman arkasındayız” dedi. Bu tip organizasyonların öğrencilerin sosyalleşmesi, okulların veliler, öğrenciler ve öğretmenlerle kaynaşması adına çok önemli olduğunu dile getiren Danışmaz, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

“CİDDİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”

“Eğer Kapaklı ilçesi olarak milli eğitimde öncü, marka kent olmak istiyorsak, marka okullara ihtiyacımız var” diyen Danışmaz, tüm okulları marka okul yapmak için okul müdürleri ve öğretmenlerle birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti. Birlikte çalışmaya başladıkları 5-6 aylık süre zarfından okullarda çok ciddi çalışmalara imza attıklarını söyleyen Danışmaz, “Bu çalışmaların en başta akademik anlamda daha sonrasında sanatsal ve sportif alanda gerçekleşmesi gerekiyor. Umarım yılsonu yapılan LGS sınavında da tüm sekizinci sınıf öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

Gökkuşağı sınıfı öğrencilerinin ‘Sen Türk Çocuğusun’ gösterisinin ardından Özel Eğitim B sınıfı öğrencileri ‘Senden Daha Güzel’ isimli gösterisini yaptı. Anasınıfı Yıldızlar sınıfı öğrencilerinin ‘İzindeyiz Yüce Atam’ gösterisi de ilgiyle izlendi. Öğrencilerin gösterilerinin ardından okula katkılarından dolayı Bekir Atak, Emine Yılmaz, Cemal Yüceer ve Mustafa Aktaş’a okul yönetimi tarafından plaket verildi.  Kermeste de velilerin çocukları ile birlikte yaptıkları yiyecek ve içecekler satışa sunuldu. Kermesten elde edilecek gelirle okulun ve öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi. Programın sonunda düzenlenen uçurtma şenliğinde ise öğrenciler hep birlikte uçurtma uçurdu. Okul bahçesinde düzenlenen programa Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı Sağlık Müdürü Çişem Uslu,  Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Haber / Özge MERİÇ