23 Nisan Tekirdağ'da kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99'uncu yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tekirdağ'da da etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 23.04.2019 19:10:00 0
23 Nisan Tekirdağ

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, koltuğunu Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Rüzgar Tuna’ya devretti. Bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutlayan Tuna, Şarköy’deki Uçmakdere Yamaç Paraşütü Alanı'nın turizm açısından daha elverişli bir yer haline getirilmesi talimatını verdi.

 

 

 

ÇOCUK ŞENLİĞİ İLE DEVAM ETTİ

 

Kutlamalar Amfi Tiyatro’da düzenlenen Çocuk Şenliği ile devam ederken, şenliğe Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mümin Şahin, Başsavcı Güngör Karakaç, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan katıldı.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Çeşitli okullar tarafından hazırlanan halk oyunları ve müzikli gösterilerin sunulduğu şenlikte Romanya Tekirgöl Belediyesi Çocuk Grubu ve Bulgaristan Pomorie Belediyesi Çocuk Grubu günün anısına kendi ülkelerine ait halkoyunu gösterisi sundu. Vali Aziz Yıldırım, çocuk şenliğinin ardından beraberindekilerle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen 23 Nisan Kodlama ve Stem Festivali’nin açılışını yaptı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ