Başkanlar, koltuklarını çocuklara devretti

Kapaklı'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İbni Sina İlkokulu 2/B sınıfı öğrencisi Ecrin Demir temsili olarak Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'in koltuğuna otu

GÜNDEM 23.04.2019 13:41:00 0
Başkanlar, koltuklarını çocuklara devretti

Kapaklı’da İbni Sina İlkokulu 2/B sınıfı öğrencisi Ecrin Demir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in koltuğuna oturdu.

 

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI KUTSAL BİR GÖREV

 

Kapaklı’yı daha da geliştirmek ve Kapaklı’da yaşayan çocukların geleceği için önemli talimatlarda bulunan minik başkan Ecrin Demir, “İlk önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e ve şu anda bu koltuğa oturma fırsatı veren Kapaklı Belediye Başkanımız sayın Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum. Belediye Başkanlığı kutsal bir görevdir. Temelinde hizmet vardır. Belediye olarak bizler de çocuklarımızın güven içerisinde oynayıp eğlenceli vakit geçireceği, kendilerini geliştirebileceği oyun alanlarını düzenlemeyi, daha temiz bir çevrede yaşamak için yeşil alanların artırılmasını ve çevre temizliğine önem verilmesini, fabrika mesai değişim saatlerinde oluşan trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor, mevcut projelerimizi bu doğrultuda planlıyoruz. Halkımızın aileleri ile birlikte verimli vakit geçirebilecekleri sosyal alanların ve piknik alanlarının düzenlenmesi de yapacağımız çalışmalar arasında yer alıyor” dedi.

 

OKULUN EKSİKLERİNİN GİDERİLMESİNİ İSTEDİ

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir’ sözünü anımsatan minik başkan Ecrin Demir “Bu sözden yola çıkarak eğitim – öğretimi her zaman ön planda tutacağımı ve okullarımıza her türlü desteği sağlayacağımı belirtmek isterim” dedi. Sonrasında Özel Kalem Müdürüne bir takım talimatlar veren Kapaklı Belediye Başkanı Ecrin Demir, “Kapaklı’mızdaki tüm okulların çevre düzenlemelerinin yapılmasını, çocukların sosyal – kültürel etkinliklere katılmasını sağlamak için ücretsiz araç temin edilmesini notlarınıza eklemenizi rica ediyorum. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri etkinliğe katıldığım Bahçelievler Mahallesi’ndeki İbni Sina İlkokulu’nun tespit edilen eksikliklerinin giderilmesini rica ediyorum. Bunlar; bahçedeki bankların ve çöp kovalarının sayısının artırılması, bahçeye bir kamelyanın yapılması ve okulun, öğrencilerin sportif faaliyetlerinin yapılacağı spor alanının düzenlenmesine destek verilmesi… Son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına varış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Tüm arkadaşlarımı sevgi ile kucaklıyorum” dedi.

 

ÖNERİLERDE BULUNDULAR

 

Ecrin Demir’in ardından makama geçen İbni Sina İlkokulu 2/F sınıfı öğrencisi Yağmur Kartal ve 2/C sınıfı öğrencisi Kaan Zorlu da okullar başta olmak üzere Kapaklı için çeşitli isteklerini dile getirdi. Dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Çocuklarımızın düşünceleri bizler için çok önemli. Bu düşünceleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız. Sizlere daha güzel yarınlar hazırlamak için elimizden geleni yapacağız. Hem sosyal anlamda hem de eğitim anlamında ne ihtiyacınız varsa, bunları hayata geçirmek bizim boynumuzun borcu” dedi. Programın ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin minik öğrencilere hediyeler takdim etti.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN KÜÇÜK BAŞKANI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da başkanlık koltuğunu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kızılpınar Atatürk İlkokulu 4-A Sınıfı öğrencisi Arda Teker’e devretti. Okuma yazma bilmeyenler için kurslar açılmasını, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere kırtasiye ve kıyafet yardımı yapılmasını, çocuklar için daha fazla eğitim ve öğretim alanları yapılmasını, eğitim seviyesinin yükseltilmesini isteyen Çerkezköy Belediye Başkanı Arda Teker, sokaklardaki çöp konteynerlerinin sayılarının arttırılmasını, fabrikaların arıtma tesisleri yaparak doğaya zararlı atık salmamalarını, sokak hayvanları için sokaklara mama konulmasını ve korunmalarını, engelliler için asansörler yapılmasını, üst geçitlere asansörler yapılmasını istedi. Ziyaretin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, günün anısına Kızılpınar Atatürk İlkokulu 4-A Sınıfı öğrencisi Arda Teker’e hediyeler verdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ