Kozuva'dan Akay'a hayırlı olsun ziyareti

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından istifa ederek 31 Mart 2019 seçimlerine Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olarak katılan ve se

GÜNDEM 22.04.2019 13:59:00 0
Kozuva

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından istifa ederek 31 Mart 2019 seçimlerinde Vahap Akay’ın karşısına Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olarak çıkan ve seçimi kaybetmesinin ardından geçtiğimiz hafta, odadaki görevine geri dönen Süleyman Kozuva, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

KAPIDA KARŞILADI

 

Saat 13:30’da ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Arslan, Mehmet Çetin, Metin Taşdelen, Mustafa Ogün Asıl, Murat Narçın ve Rasim Bilgen ile birlikte Çerkezköy Belediyesi’ne gelen Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından kapıda karşılandı. Ziyarete konuşan Süleyman Kozuva “Seçimden sonra ya sen bana, ya ben sana gelecektim çay içmeye, ben erken davranayım dedim. Hızlı hızlı geleyim istedim” dedi. Seçimin sonunda kazananın Çerkezköy olduğunu belirten Kozuva “Çerkezköy halkı demek ki böyle yönetilmek istiyor. Bir şeyin olmasında da olmamasında da her zaman hayır vardır. Hayırlısı olsun. Allah utandırmasın. İnşallah gelecek 5 yıl içinde daha güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.

 

“YUKARI ÇIKMAK İÇİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK LAZIM”

 

Süleyman Kozuva’nın seçim meydanlarında Vahap Akay’ı en çok eleştirdiği konular arasında yer alan asansör ziyarette de espri konusu oldu. Süleyman Kozuva’nın “Asansörü kapat. Benim parmak izim olmadı” esprisine Vahap Akay da aynı güzellikle cevap vererek “Ben sana dedim. Yukarıya çıkmak için belediye başkanı olmak lazım dedim. Ben seni buradan uğurlarım. Aşağıya inerken sıkıntı yok” dedi. Bunun üzerine Kozuva “Aşağıya inerken ben asansörle inmem. Bu kadar lafın üstüne o asansörle inmemem lazım” esprisini yaptı.

 

“SÖZÜMÜZÜ TUTARAK ÇAY İÇMEYE GELDİK”

 

Seçimden önce sosyal medya üzerinden birbirlerine yaptıkları göndermelere atıfta bulunan Süleyman Kozuva, “Biz sözümüzü tutarak belediyeye çay içmeye geldik. Şimdi sıra başkanda. Onu da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na kahve içmeye bekliyorum” dedi. Kozuva “5 yıl sonraya kısmet. Ben şimdiden bir şey demeyeyim. Son 3 ay çok önemli biliyorsunuz” dedi.

 

“SEN SOĞUK SU İÇ”

 

İkram sırasında, kendisinin yokluğunda yönetim kurulu başkanlığı görevini vekaleten yürüten Mustafa Seçkin’in su istemesi üzerine Kozuva’nın “Soğuk mu olsun? Senin de başkanlık gitti o yüzden sen soğuk su iç. Ben başkan olsaydım, sen de odaya başkan olacaktın” esprisi gülüşmelere neden oldu. Karşılıklı yapılan espriler ziyarete damgasını vurdu.  

 

“ÇERKEZKÖY İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve ziyaret için Süleyman Kozuva ile beraberindeki heyete teşekkür eden Belediye Başkanı Vahap Akay da “Seçimler artık geride kaldı. Bundan sonra hep birlikte Çerkezköy için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU