Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün onayı ile ilk defa resmi bir devlet okulu tarafından düzenlenen Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu ve Çalıştayı 8 ilden 27

GÜNDEM 21.04.2019 15:46:00 0
Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu düzenlendi

Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu ve Çalıştayı'na Marmara Bölgesi'nden Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Sakarya, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'den 27 lise ve 450 katılımcı öğrenci başvuru yaptı. Çalıştayda 10 klinik psikolog, 10 moderatör ve 150 öğrenci görev aldı.

450 ÖĞRENCİ KATILDI

27 liseden 450 katılımcı öğrencinin başvuru yaptığı Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu'nun açılışı Cuma günü, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ile Edirne'den ve misafir illerden gelen öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla II. Bayezid Külliyesi - Sağlık Müzesi’nde yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ni gezmeleri ve 10 grup halinde düzenlenen oryantasyon etkinliği sona erdi. Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu çalıştayı, Cumartesi günü Edirne Sosyal Bilimler Lisesi'nde devam etti. Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, "Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu ile; öğrencilerin birey olma ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilere yönelik olan bu sempozyum ile psikolojik kavram ve olguları günlük yaşam tabanında incelemek, tartışmak, çözüm önerileri hakkında düşünerek farkındalık geliştirmeyi amaçladık" sözlerine yer verdi.

Haber / Yakup KARATEPE