Büyükşehir Meclisi ilk toplantısını Çerkezköy'de yaptı

Önceki dönemin son toplantısını Çerkezköy'de yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi, 2019-2024 döneminin ilk toplantısını da Çerkezköy'de yaptı.

GÜNDEM 17.04.2019 17:24:00 0
Büyükşehir Meclisi ilk toplantısını Çerkezköy

Dün saat 14:00’da Çerkezköy’deki Veliköy Düğün Salonu’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapılan toplantıda en genç 2 üyenin katip olarak divana davet edilmesinin ardından gelen evraklar okunarak gündeme alındı. Toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, seçimlerin geride kaldığını belirterek “Artık hizmet dönemi başladı. 31 Mart’a kadar yoğun çalışmalarımız oldu. Halkımızın tercihi her zaman başımızın üstündedir” dedi.

 

 

 

“HİZMETLERE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Önceki dönemde kararların yüzde 89.6’sının oybirliği ile alındığını anımsatan Albayrak, “Bu meclisin bu rakamı daha da aşarak hizmet yarışında olacağına inanıyorum. Aynı anlayışla, aynı güzellikle hizmetlere devam edeceğiz” dedi. Önceki dönem 60 olan meclis üyesi sayısının bu dönem 62’ye çıktığını belirten Albayrak büyükşehir belediye meclis üyelerini tek tek tanıttı. Uzun bir 5 yılın kendilerini beklediğini kaydeden Albayrak “Etrafımız, ülkemizin topraklarında gözü olan düşmanlarla sarılı. Birlik beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu dönemden geçiyoruz. Ülkemizin menfaatleri söz konusu olunca siyasi menfaatleri bir kenara bırakacağız. Bu ülke, vatanını böldürmemek için, birlik olmak için her zaman canını vermeye hazırdır” dedi.

 

3 ÖNERGE GÜNDEME ALINDI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 6 adet önerge okundu. 3 önerge gündeme alınırken, TESKİ ile ilgili olan 3 önerge ise gündeme alınmadı. 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı’ndan Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi seçilen Koray Önsel’in AK Parti’den istifa ederek çalışmalarına MHP’de devam edeceğine ilişkin dilekçesinin okunmasının ardından denetim komisyonu raporu okundu. Toplantının ilk gündem maddesinde meclis 1’inci ve 2’nci başkan vekili seçimi yapıldı. Meclis 1’inci başkan vekilliğine Münür Karaevli seçilirken, 2’nci başkan vekilliğine de Hasan Toprak seçildi. Asil meclis katibi olarak Gökay Keleşoğlu ve Erhan Baştak, yedek meclis katibi olarak Kazım Doğaç ve Değer Kara’nın seçildiği toplantıda encümen üyeliğine de Hasan Toprak, Levent Köksalan, Selçuk Güvenilir ve Hüseyin Vasfi Güner’in yanı sıra Çerkezköylü meclis üyesi Nihat Mıstık seçildi. 

 

BİRLİK TEMSİLCİLERİ SEÇİLDİ

 

İhtisas komisyonlarına üye seçiminin ardından Marmara Belediyeler Birliği’ne 2 asil ve 1 yedek üye seçimi yapılırken, asil üyeliğe Nafiz Selçuk Güvenilir ile Halil İbrahim Erkan, yedek üyeliğe de Cengiz Çayır seçildi. Belediyeyi, doğal üye olan başkan haricinde TRAKYAKENT Doğu-Batı Trakyakent Belediyeler Birliği’nde temsil etmek üzere asil üyeliğe Levent Köksalan ve Erhan Baştak, yedek üyeliğe de Kazım Doğaç seçildi. Tarih Kentler Birliği’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni temsil etmek üzere asil üyeliğe Doğan Özman, Yener Dursun ve Cihan Gaygusuzoğlu, yedek üyeliğe Halil İbrahim Erkan ve Ali Gürsu Ergene seçilirken meclis dışından da Mehmet Akif Işık seçildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği’nde büyükşehir belediyesini temsil etmek üzere başkan haricinde 3 asil ve 2 yedek üyenin seçimi yapıldı. Asil üyeliğe Zekeriya Güven, Volkan Soğancılar, Nafiz Selçuk Güvenilir, yedek üyeliğe de Hüseyin Vasfi Güner ve Kazım Doğaç seçildi. Toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin her ayın 2’nci haftası Çarşamba günü toplanması ve meclis tatil ayının Ağustos ayı olması karara bağlanırken, meclis toplantılarının sesli veya görüntülü cihazlarla kayıt altına alınması da oybirliği ile kabul edildi. Meclis başkan ve üyelerinin huzur hakkı ücreti kanuni ödeneğin üst tavan fiyatı olarak karara bağlanırken, mecliste 2018 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. Raporun görüşülmesi sırasında meclise 1. Başkan vekili Münür Karaevli başkanlık etti. AK Parti grubunun çekimser oy kullandığı 2018 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

 

SU KUYUSU AÇILACAK

 

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ’de görev yapan memur ve sözleşmeli personele ödenecek olan sosyal denge tazminatı tutarını belirlemek ve sendika ile toplu sözleşme imzalamak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a yetki verilirken, Kent Estetik Kurulu’nda görev yapmak üzere meclis üyesi İlhan İmrak görevlendirildi. 21 gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, 1 gündem maddesi İç İşleri Komisyonu’na, 2 gündem maddesi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nin su ihtiyacını karşılamak amacıyla, imar alanında park alanı olarak görülen ve tasarrufu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde olan 1231 ada 6 ve 9 nolu parselin güneyi ile İstasyon Mahallesi 68 ada 5 ve 12 nolu parsellerin kuzeyinde park niteliğindeki alana su kuyularını açılması, su kuyusu açılması planlanan GMKP Mahallesi 1237 ada 1 nolu parselin batısı ile İstasyon Mahallesi 68 ada 7 nolu parselin kuzeyindeki park niteliğindeki alanın kullanım hakkının bedelsiz olarak TESKİ Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda belediye birimlerinden gelen evraklar ile komisyon raporları da görüşülerek karara bağlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısını 8 Mayıs Çarşamba günü saat 14:00’da Çorlu’da yapılacağı belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU