Gönül Elçileri Çocuk Akademisi projesi devam ediyor

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu'nun önderliğinde hayata geçirilen "Gönül Elçileri Çocuk Akademisi" projesi kapsamında Trakya Üniv

GÜNDEM 16.04.2019 16:34:00 0
Gönül Elçileri Çocuk Akademisi projesi devam ediyor

Trakya Üniversitesi, Gönül Elçileri-Çocuk Akademisi projesi kapsamında, her hafta Çarşamba günleri Edirne'nin ilköğretim okullarındaki öğrencileri ağırlayarak, farklı atölye ve değerler eğitimi çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda, 2018-2019 eğitim öğretim yılının sonuna kadar her Çarşamba günü, gastronomi, mimarlık, mühendislik, güzel sanatlar başta olmak üzere farklı alanları kapsayan atölye çalışmaları düzenleneceği belirtildi. Bu kapsamda Kapılarını Edirne’nin ilköğretim okullarındaki çocuklara açan Trakya Üniversitesi, projenin üçüncü atölyesinde, Edirne Gazi İlkokulu’ndaki 3. ve 4. sınıfta eğitim gören 19 öğrenciyi ağırladı. Öğrenciler, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Trakya Üniversitesi Meriç Kenarı Sosyal Tesisleri, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Selimiye Camii ve Millet Kıraathanesi’ni gezerek çeşitli atölye çalışmaları yaptı.

 

TARİHÇESİ VE MİMARİ ÖZELLİĞİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun önderliğinde hayata geçirilen ve Trakya Üniversitesi’nin farklı fakültelerinden hocaların “Gönül Elçisi” olarak, tamamen gönüllü bir şekilde görev aldığı akademinin üçüncü misafirleri olan Edirne Gazi İlkokulu öğrencileri, gezinin ilk bölümünde,  Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi’ndeki Güzel Sanatlar Fakültesi'ni Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Kerem İşcanoğlu eşliğinde gezdiler. Doç. Kerem İşcanoğlu, öğrencilere Güzel Sanatlar Fakültesi Binası olarak kullanılan Karaağaç tarihi Tren Garı binasının tarihçesi ve mimari özelliği ile ilgili bilgi vererek fakülteyi gezdirdi. Ardından İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi’ni geçilerek Doç. İşcanoğlu buradaki resim ve heykeller ile ilgili öğrencilere bilgi verdi. Daha sonra heykel ve resim atölyeleri ziyaret edilerek heykel ve resimlerin nasıl yapıldığı ve yapım aşamasında hangi malzemeler kullanıldığı hakkında öğrencilere bilgi verildi.

 

KÜTÜK EV YAPTILAR

 

Ardından Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esma Mıhlayanlar, öğrencilere, mimarlık eğitimi verdi. Doç. Dr. Mıhlayanlar öğrencilere mimarlık mesleğinin ne olduğu ve ahşaptan yapılan “kütük ev”in nasıl yapıldığı ile ilgili bilgi vererek evin bir maketini öğrencilere gösterdi. Sunumun ardından hazırlanan ahşap parçaları öğrencilere dağıtarak uygulamalı olarak kütük ev yapma atölye çalışması yaptılar. Öğrencilerin yaratıcılık ve el becerilerini geliştirmeye yönelik yapılan bu atölyede Mimarlık Fakültesi öğrencileri, minik öğrencilere kendi kütük evini yapmalarında yol gösterdi. Dr. Nilgün Tabakoğlu da minik öğrencilere ev yapımı sürecinde eşlik ederek onlara yardımcı oldu.

 

KÜLTÜR VE SANAT GEZİSİ DÜZENLENDİ

 

Trakya Üniversitesi Meriç Sosyal Tesisleri’nde verilen yemek arasının ardından öğrenciler, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi Öğr. Gör. Hakan Akıncı eşliğinde kültür ve sanat gezisi düzenlendi. Gezinin ilk durağında Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi ziyaret edildi. Öğr. Gör. Hakan Akıncı, külliye binalarının tarihçesi ve önemini anlatarak öğrencilere darüşşifa ve medreseyi gezdirdi. Ayrıca Öğr. Gör. Akıncı, öğrencilere, geleneksel tıbbın ulaştığı nokta ve buradaki sağlık hizmetleri ile burada verilen eğitim konusunda bilgi verdi. Programın devamında, Öğr. Gör. Hakan Akıncı eşliğinde, Edirne’nin en önemli eserlerinden biri olan Selimiye Camii gezildi. Öğr. Gör. Akıncı, Selimiye Cami’nin tarihçesi ve mimari özellikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Millet Kıraathanesi’nde verilen ikramların ardından, çocuklar geçirdikleri günle ilgili duygularını kağıda döktü.

 

"ÇOCUKLARIMIZIN HE R ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ"

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu yaptığı açıklamada “Trakya Üniversitesi olarak çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerini ve daha fazla sosyal aktivitede bulunmalarını sağlamak için hocalarımız ile birlikte atölyeler ve kültürel, bilimsel etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. Çocuklarımıza ışık tutmak adına gerçekleştirdiğimiz bu projemizin kapsamında bu hafta Gazi İlkokulu’nu ağırladık. Bu atölyede çocuklarımızla uygulamalı olarak bir kütük ev yaptık. Çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerine ve becerilerini arttırmaya yönelik yaptığımız bu çalışmanın ne kadar eğlenceli ve keyifli geçtiğini onların yüzlerindeki tebessümden çok rahat anlayabilirsiniz. Onların yüzlerindeki bu tebessüm ise bizlerin ne kadar doğru bir projeye imza attığımızı gösteriyor. Trakya Üniversitesi olarak her zaman geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yanında olacağız ve onların yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ