Lojistikte Dijital Dünya anlatıldı

Kırklareli Üniversitesi 9. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından "Gümrük Müşavirliğine Giden Yol" ve "Lojistikte Dijital Dünya" konulu söyleş

GÜNDEM 15.04.2019 14:37:00 0
Lojistikte Dijital Dünya anlatıldı

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salon’da düzenlenen “Gümrük Müşavirliğine Giden Yol” konulu söyleşide Kırklareli Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü mezunu Gümrük Müşavir Yardımcısı Hatice Kızıltan, mezuniyetinin ardından mesleğe girişte yaşamış olduğu deneyimleri öğrencilerle paylaştı.

 

PLAKET TAKDİM ETTİ

 

Bu mesleği yapmayı düşünen öğrencilere kendilerine güvenmeleri gerektiğini söyleyen Kızıltan, mesleki bilgilerinin yanında sahip olunan donanımların işverenlere doğru ifade edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kızıltan Gümrük Müşaviri olmak için gerekli yasal süreçler hakkında da bilgiler vererek soru-cevap kısmında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ardından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İskender Gümüş ve Dış Ticaret Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Bilir Gümrük Müşavir Yardımcısı Hatice Kızıltan’a teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

 

ETİK DEĞERLER ÖNEMLİ

 

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon’da düzenlenen Lojistikte Dijital Dünya konulu konferansta Solmaz Gümrük Müşavirliği A.Ş. Kurucu Başkanı Asım Barlın, mesleki bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Gümrük Müşavirliği ile başladığı meslek hayatında bugün gümrük ve dış ticaret danışmanlığı, antrepo ve depolama, uluslararası ve yurtiçi taşımacılık alanlarında hizmet veren dev bir kuruluşa sahip olduklarını belirten Barlın, bugünlere gelmelerinde etik değerler ve itibarın önemli olduğunu söyledi. Barlın, bunun yanı sıra 40 yıllık birikimlerini teknoloji ve bilişimle birleştirerek geliştirdikleri Solmaz GENIUS’un yapay zeka ve derin öğrenme teknolojilerini kullanarak geliştirilen bir gümrük tarifelendirme algoritması ile yüzde 98 doğruluk oranıyla gümrük tarifesi belirleyebildiklerini ifade etti. Soru – cevap kısmının ardından Sosyal Bilimle Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İskender Gümüş ve Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cemal Çevik, Asım Barlın’a katılımlarından dolayı günün anısına plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.

 

Haber/ Yakup KARATEPE