Kazanan Tekirdağ olacak

AK Partili Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'i ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçmiş dönemde Süleymanpaşa'da CHP'li belediyeye ne kadar ya

GÜNDEM 15.04.2019 15:20:00 0
Kazanan Tekirdağ olacak

31 Mart’ta yapılan seçimlerde yeniden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığına seçilen AK Partili Cüneyt Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ortak basın açıklaması yaptı.

 

“FARKINI HİSSEDECEĞİMİZE İNANIYORUZ”

 

Başkan Albayrak’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cüneyt Yüksel “İnşallah 2024’e kadar olan süreçte beraber çalışacağız. Ben, uyum içerisinde çalışacağımıza inanıyorum. Kendisine sevgimi de saygımı da hiçbir zaman eksik etmedim. Kalbimdeki yeri farklıdır. Önceki dönem tüm ilçeler CHP’li yönetimlerdeydi. Ama başkanımın daha önceki söylemleri var. Rozetimi ben kenara çıkarttım demiştir. İnşallah biz bunun farkını önümüzdeki günlerde hissedeceğimize inanıyorum. İnşallah bize inananlara ve ona inanlara Allah bizi mahcup etmesin. Kendisine inanıyoruz, güveniyoruz” dedi.

 

“YAKAMIZDA PARTİ ROZETLERİMİZ YOK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Nerede kalmıştık diyerek çalışmalara başladık. Sayın başkanımın mazbata almasının ardından kendisini ziyaret etmek istiyordum ama bu tür basın toplantısını ben kendisinden rica ettim. Bu görüntüyü verelim, orada bazı mesajlar verelim, hem ilçemize hem de Tekirdağ’ımıza genel manada mesajlar verelim diye. O da beni kırmadı” dedi. Süleymanpaşa Belediye Başkanlığına seçilen Cüneyt Yüksel’i tebrik eden Albayrak “Çok yoğun bir emek sarf etti. Başarılı bir çalışma yaptı. Ve bugün vatandaşımızın tercihiyle bu göreve geldi. 2014-2019 dönemi belediyelerin tamamı Cumhuriyet Halk Partili belediyelerdeydi. Bu dönem 3 belediye Adalet ve Kalkınma Partisi’nde, bir belediye Demokratik Sol Parti’de, geri kalan 7 belediye de Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlardan oluştu. İlk büyükşehir belediye meclisini Çarşamba günü saat 14:00’da Çerkezköy’de Veliköy’deki salonda yapacağız. Artık bundan sonra siyasi çekişmeler ve siyasi çalışmalar geride kaldı. Yakamızda kendi partilerimizin rozeti yok. Artık ben 1 milyon 27 bin 920 Tekirdağlının belediye başkanıyım. Sayın başkan da 199 bin 960 Süleymanpaşalının belediye başkanı” dedi.

 

“AYNI DOSTLUĞU VE ANLAYIŞI GÖSTERECEĞİM”

 

Süleymanpaşa’da diğer ilçelere göre bir farklılık olduğunu kaydeden Albayrak “Büyükşehir belediyesi burada. 6360 sayılı kanun çıkarken ‘Merkezi Süleymanpaşa olmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulur’ diye çıktı. Biz de burada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni oluşturduk. Şimdi Tekirdağ’da 2 belediye var. 176 sene aynı yerel yönetim modeliyle çalışılmış. 2014’ten sonra büyükşehir belediye başkanı geliyor. Önceden hizmetlerin yüzde 100’ünü ilçe belediye yaparken, şimdi yüzde 70’ini büyükşehir belediyesi yapmış oluyor. Yeni bir yerel yönetim modeli oluştu. Gerekenler yapıldı, sistem oturdu ve çalışmaya başladı. Burada 2 belediye var. Vatandaşların şunu bilmesi gerekiyordu. İlçe belediyesinin sorumluluğunda olan cadde ve sokaklar, büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda olan cadde ve sokaklar. İlk dönem, yeni kurulurken herkes aynı siyasi görüşten olduğu için bunlar birbirine karıştı. Ama şimdi herkes bu sorumluğun içerisinde olacak. Ama ben şunu söylemek istiyorum. Geçmiş dönemde Süleymanpaşa’da Cumhuriyet Halk Partili belediyeye ne kadar yakınlık, dostluk gösterdiysem, bugün yeni seçilen sayın Cüneyt Yüksel’e de aynı dostluğu, aynı yakınlığı, aynı anlayışı göstereceğim. Bundan hiç şüpheniz olmasın. ‘Bu Süleymanpaşa Belediyesi’nin, Cüneyt Yüksel bey baksın’, bunlara girmeyiz. Artık Tekirdağ’ın bunlarla kaybedecek ne zamanı var, ne vakti var. Arkadaşım da yeni bir heyecanla geldi. Çok da güzel hizmetler yapmak istiyor. Bu hizmetlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ne yapmamız gerekiyorsa, nasıl destek olmamız gerekiyorsa yasal çerçevede, hepsi olacaktır” dedi.

 

KAZANAN TEKİRDAĞ OLACAK

 

5 yıl uyum içerisinde çalışacaklarını kaydeden Albayrak, “Bu çalışmalarla kazanan Tekirdağ olacak, kazanan Süleymanpaşa olacak. Daha yapmamız gereken birçok proje var. Bu projelerin Ankara ayağında sayın başkanımızın destek olacağından hiçbir şüphem yok. Projelerin yerel ayağında da ben kendisine her türlü desteği vereceğim” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU