Kapıkule'de kuyruklar sona erecek

Edirne Valisi Ekrem Canalp Kapıkule Sınır Kapısı'nda TIR kuyruklarını sona erdirecek olan uygulamanın başladığını açıklayarak, "İhracatımızın kahramanı TIR sürücülerinin sıkın

GÜNDEM 14.04.2019 17:01:00 0
Kapıkule

Kapıkule sınır kapısı güzergâhı üzerinde açılan perondan TIR sürücülerine ne zaman çıkış yapacaklarını belirleyen numaranın verilmeye başlandığını ifade eden Edirne Valisi Ekrem Canalp, "Buraya gelen TIR sürücülerimiz numaralarını alarak istedikleri dinlenme tesislerine giderek istirahat edecekler. Sırası gelen sürücünün cep telefonuna çıkış yapabileceğine dair mesaj gidecek, ayrıca dinlenme tesislerine de bilgilendirme ekranları konuldu. Biliyorsunuz ihracatımızın gizli kahramanları TIR sürücüleri 8 saat çalışma izinleri var ve bu süre sonunda istirahat etmeleri gerekiyor. Kuyruklarda dur kalk yaptıkları için bu pek mümkün olmuyordu. Artık tüm sürücü arkadaşlarımız insani tüm ihtiyaçlarını konakladıkları tesislerde giderecek ve saati geldiğinde cep telefonuna gelen mesajlarla çıkış peronuna gidecek. Uygulama ile artık Edirne TIR kuyrukları ile anılmayacak. Bu sistem Türkiye’de bir ilk ve sürücülerimizi çok rahat ettirecek bir uygulama, ben buradan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

 

UYGULAMADAN MEMNUN OLDUKLARINI BELİRTTİLER

 

TIR sürücüleri uygulamadan memnun olduklarını belirterek, "Bu uygulama ile TIR kuyrukları sona erecek, biz buradan sıra numarası alıp istediğimiz bir dinlenme tesisine giderek istirahat edebileceğiz ve telefonlarımıza gelen mesajla çıkış yapacağız. Daha önce bu imkânlar yoktu ve hiçbir ihtiyacımızı gideremiyorduk, yetkililere çok teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdiler.

 

Haber / Yakup KARATEPE