Kariyer Söyleşisi'nde başarı hikayesini öğrencilerle paylaştı

Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Kariyer Söyleşisi'ne katılan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, başarı hikayesini öğrencilerle paylaştı.

GÜNDEM 12.04.2019 16:31:00 0
Kariyer Söyleşisi

Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Üniversitesi Prof. Dr. Bülent Şengörür, Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner ILIK, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sebahattin Dönmez, Kırklareli Ticaret Borsası Meclis Üyesi Hikmet Yıldırım, Üniversite Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Esra Bozkanat Cergibozan, kamu kurumlarının müdürleri, sanayiciler, akademik ve idari personelimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi programında konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, "Ben ilkokula kadar hiç ayakkabı giyemedim. Kara lastik giydim ama içerisinde çorap yoktu. 5 kilometre yol yürüyerek, okulumuzun sobasını kendimiz yakardık. Biz o günleri yaşayarak bugünlere geldik" sözlerine yer verdi. Annesinin vasiyeti üzerine avukatlık mesleğini bıraktığını ve mülki idare amirliği görevlerine başladığını söyleyen Vali Bilgin, Türkiye'nin birçok ilinde görev yaptığını ifade etti. Hayatı boyunca birçok hüzne, sevince ve yokluğa tanıklık ettiğini belirten Bilgin, bir bireyin sadece üniversite okumasının ve eğitim almasının yeterli olmadığını vurguladı. Hayatı anlamak için yaşanması gerektiğini dile getiren Bilgin, "Hayatta yaşadıklarınız tecrübelerinizdir. Eğer acı bir şey yaşamıyorsanız, zorluk çekmiyorsanız, acının anlamını ve zorluğu bilemezsiniz. Bu nedenle de hayatınızda karşılaştığınız tüm sorunlara çaresiz kalırsınız" diye konuştu.

 

"ÖNCE ÇEVREMİZE FAYDALI OLMALIYIZ"

 

Bilgin, mesleğini seçtiği için çok mutlu olduğunu belirterek "Kendimize değil, önce çevremize faydalı olmalıyız. Eğer ülkeye, ailenize ve çevrenize faydanız yoksa o milletin unsuru bile değilsiniz bana göre. Sizin dışınızdakilere ne kadar fayda sağlarsanız, o kadar insansınız. Bakın, ailenize, çocuklarınıza demiyorum. Birinci kural hayatta sizden başkalarına yaralı olmak. Ben, bu nedenle bu mesleği seçtiğim için çok mutluyum. Türkiye ile dünyayı karşılaştırmak için öncelikle bulunduğunuz ülkenin değerini anlamanız gerekiyor. Bugün dünyadaki yaklaşık 100 ülke bizim 1930'lu yıllarımızı yaşıyor. Elektrik yok, su yok. İsmini duymadığınız birçok ülke vardır. Bizim köylerimiz onların şehirlerinden çok daha iyi şartlarda" dedi. Vali Bilgin, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşi etkinliği, Rektör Şengörür’ün Vali Bilgin'e günün anısına plaket ve teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ