Cüneyt Yüksel, mazbatasını alarak göreve başladı

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimde Süleymanpaşa halkından yüzde 48.52 oy alarak Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı seçilen AK Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel mazb

GÜNDEM 12.04.2019 12:34:00 0
Cüneyt Yüksel, mazbatasını alarak göreve başladı

Tekirdağ Adliye Sarayı’nda düzenlenen mazbata törenine; AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, TBMM 22. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur, TBMM 26. Dönem Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Ayşe Doğan, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezai Çetin, Milliyetçi Hareket Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Kürşat Sungur, Süleymanpaşa Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

MAZBATASINI ALDI

 

Yeni yapılan Tekirdağ Adliye Sarayı’nda İl Seçim Kurulu ve Adalet Komisyonu Başkanı Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Naci Ergin’in odasında düzenlenen törende Cüneyt Yüksel mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Tekirdağ 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Kerim Kanlı’nın izinli olmasından dolayı Tekirdağ 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Mücahit Göker’in elinden aldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Mazbatasını almasının ardından ilk duygularını paylaşan Yüksel, "Şu anda kapı önünde binlerce insan var. Öncelikle herkese teşekkür emek istiyorum. Ama ayrıca teşekkür etmem gereken burada günlerdir mesai harcayan adliye personelimiz, seçim kurullarımız. Ben emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Herkesin beklentilerine cevap verebilecek proje üretmemiz gerekiyor. Biz proje sürecinde de anlattık. Biz gönüllere girmek istiyoruz. Gönül belediyeciliği yapmak istiyoruz. Herkesin beklentisine cevap verebilecek icraatlar ortaya koymak istiyoruz. İnşallah bize güvenenlere karşı Allah bizi mahcup etmesin. Mesai kavramı gütmeden çalışacağımızın sözünü verdik. Sözlerimizi tutacağımızı herkes görecek. Bu şehri kalkındırmak için gecemizi gündüzümüze katacağımıza bir kez daha söz veriyorum" sözlerine yer verdi.

 

MECLİS ÜYELERİ DE MAZBATALARINI ALDI

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in konuşmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri de mazbatalarını teslim alarak resmen göreve başladı. Cüneyt Yüksel, mazbata töreninin ardından Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Hizmet Binası'nda düzenlenen devir teslim törenine katılarak resmen görevine başladı.

 

EŞKİNAT GÖREVİNİ DEVRETTİ

 

Cüneyt Yüksel’e Süleymanpaşa Belediyesinin resmi mühür beratını takdim eden Eşkinat, "Beş yıl boyunca onur ve gururla sürdürdüğüm Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevini, halkımızın takdiri ve teveccühü ile bu göreve seçtiği Cüneyt Yüksel kardeşime aynı onur ve gururla devrediyorum. Kendisine bu görevde başarılar diliyorum. Bundan sonraki dönemde beş yıllık tecrübe ve bilgi birikimimle ne zaman isterse yardıma hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Süleymanpaşa’ya hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

 

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

 

Devir teslim töreninde Ekrem Eşkinat’tan Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevini devralan Cüneyt Yüksel, Eşkinat’a beş yıllık görev süresince gerçekleştirdiği hizmetler ve yatırımlar için teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

SÜLEYMANPAŞALILARA SESLENDİ

 

Cüneyt Yüksel, belediye binası önünde toplanarak kendisini tebrik etmeye gelen yüzlerce vatandaşa hitap ederek balkon konuşması yaptı. Balkon konuşmasına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Eski Milletvekilleri Metin Akgün ve Ayşe Doğan, Marmara Ereğlisi Yeni Belediye Başkanı Hikmet Ata, Hayrabolu Yeni Belediye Başkanı Osman İnan, AK Parti İlçe Başkanı Sezayi Çetin, MHP İlçe Başkanı Kürşat Sungur ve çok sayıda vatandaş da ilgi gösterdi. Sırasıyla Ak Parti İlçe Başkanı Sezayi Çetin, MHP İlçe Başkanı Kürşat Sungur ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel birer konuşma yaparak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e yeni görevinde başarılar dilediler.

 

"BU KARDEŞİNİZİ ARADIĞINIZDA SOKAKLARDA GÖRECEKSİNİZ"

 

MHP İlçe Başkanı Kürşat Sungur, AK Parti İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel'in ardından konuşan Yüksel, “10 yıl boyunca partimizin her kademesinde canla başla çalışmış bir kardeşiniz olarak, kampanya döneminde de Cumhur İttifakı ile gece gündüz demeden çalışmış bir kardeşiniz olarak şunu söylemek istiyorum ki, şu dakika itibariyle partimizin rozetini kalbimizin içinde saklayarak, bize oy vermiş ya da vermemiş bütün Süleymanpaşalı hemşehrilerimin belediye başkanı, kardeşi olmaya söz veriyorum. Herkesin gönlü ferah olsun. Allah’ın izniyle herkesin gönlüne girmek için bu makamı işgal etmiş olacağım. Ben bu şehirde girilmemiş, ayak basılmamış sokak, sıkılmamış bir el bırakmamak için belediye başkanı oldum" dedi. "Bütün makamlar gelip geçici, bunun farkındayız,” diyen Yüksel, "Bunu bilerek milletimize hizmetkâr olmaya talip olduk. Bize güvenen milletimizin güvenini boşa çıkarmayacağımızın da sözünü veriyoruz. Beni kolay kolay makamda bulamayacaksınız. Bu kardeşinizi aradığınızda sokaklarda göreceksiniz. Burası sadece Tekirdağ’ın değil, Trakya’nın kalbi. Beni Malkara’da göreceksiniz. Şarköy’de, Çorlu’da, Saray’da göreceksiniz. Beni Trakya’da birçok başka ilçede hatta ilde göreceksiniz" şeklinde konuştu.

 

Haber / Özge MERİÇ