"Birilerinin menfaati için değil, Çerkezköy'ün menfaati için çalışacağız"

31 Mart'ta yapılan seçimlerde 2'nci kez Çerkezköy Belediye Başkanlığına seçilen Vahap Akay, bugün meclis üyeleri ile birlikte mazbatasını aldı. Çerkezköy Belediye Binası önünde vatan

GÜNDEM 11.04.2019 19:11:00 0

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde 2’nci kez Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na seçilen Vahap Akay, mazbatasını bugün saat 17:30’da belediye meclis üyeleri ile birlikte Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mahmut Dağ’ın elinden aldı.

 

 

 

 

MAZBATASINI MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE ALDI

 

Eşi Güliz Akay ve çocukları ile birlikte Çerkezköy Adliyesi’ne gelen Vahap Akay, mazbatasını Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mahmut Dağ’ın elinden aldı. Vahap Akay ve CHP’li meclis üyelerinin mazbata törenine CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin de katıldı. Mazbatasını almasının ardından Adliye binası önünde meclis üyeleri ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Akay, beraberindeki partililer ve vatandaşlar ile birlikte “Çerkezköy seninle gurur duyuyor”, “En büyük başkan bizi başkan” sloganları eşliğinde Çerkezköy Belediye Binası’na kadar yürüdü.

 

BELEDİYE BİNASINA KADAR YÜRÜDÜLER

 

Vahap Akay ve meclis üyelerinin mazbata alması dolayısıyla saat 18:30’da Çerkezköy Belediye binası önünde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, 2014-2019 döneminde Hayrabolu Belediye Başkanlığı yapan Fehmi Altayoğlu, Saray Belediye Eski Başkanı Nazmi Çoban, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve meclis üyelerinin vatandaşları selamlamasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Çerkezköylülere seslendi.

 

 

YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLADIĞI GÜN

 

Bugün bir gurur ve mutluluk günü olduğunu kaydeden Akay “Bugün mazbatamızı yeniden alıp işin başına yeniden geçtiğimiz, başladığımız gün bugün. Bugün tüm Çerkezköy’e yeniden hizmet etme sevdası ile buluştuğumuz, yepyeni bir sayfanın açıldığı, yeni bir dönemin başladığı bir gün. Tüm Çerkezköyümüze bir kez daha hayırlı olsun” dedi.

 

 

“YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE OY İLE YENİDEN GÖREVE GELDİK”

 

Akay “8 Nisan 2014’te yine burada, bu meydanda yüzde 41 ile seçilmiş bir kardeşinizdim. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, herkesin Belediye Başkanı olarak seçilmiş bir kardeşiniz olarak demiştim ki ‘Yakamdaki parti rozetini çıkarıyorum, bugünden itibaren herkesin Belediye Başkanı olacağım.’ Ve o günden sonra 5 yıl boyunca herkese eşit davranan, adil davranan, tarafsız davranan bir Belediye Başkanı olmaya çalıştık, çabaladık, bugünlere geldik. Bu defa yeniden tüm siyasi partilere gönül veren vatandaşlarımızın oyları ile bu defa yüzde 50’nin üzerinde bir oy oranı ile bu göreve yeniden geldik” dedi.

 

“HİÇBİR AYRIMIZ YOK, OLMAYACAK”

 

Bugün, sorumluluklarının daha ağır olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ancak biz yine aynı heyecanla, aynı anlayışla herkesin Belediye Başkanı olmaya devam edeceğiz. Hiçbir ayrımız, gayrımız yok, olmayacak. Ayırmayan, ayrıştırmayan, herkesi sarıp sarmalayan, herkesi kucaklayan Belediye Başkanı olacağız. Seçimler büyük bir mücadeleden sonra 31 Mart gecesi tarihi bir kalabalıkla, burada, bu meydanda mutlu bir şekilde sona erdi. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Şimdi bugün tüm Çerkezköy ile kucaklaşma zamanı. Hedeflerin peşinde koşma zamanı bugün. Şimdi birike birike, gönül birlikteliği ile buluştuğumuz annelerimle, abilerimle, ablalarımla, kardeşlerimle kucaklaşarak, şimdi bunu daha da büyüterek Çerkezköy için daha fazla çalışma zamanı” dedi.

 

“2024’E HEP BERABER YÜRÜYECEĞİZ”

 

Koltukların gelip geçici olduğunu söyleyen Akay “Koltuklar gelir geçer, ancak bu süreçte birlikte büyüttüğümüz gönül birlikteliğimizi, sevgimizi, saygımızı, daha da büyütmek için ben sizlere sımsıkı sarılmaya devam edeceğim. Sizler de beni sımsıkı sarıp sarmalamaya devam edin tamam mı? Omuzlarımıza yüklediğiniz, benim için tarihi bir sorumluluk olarak gördüğüm vazifemizi, yol arkadaşlarımla beraber birlikte el ele, yan yana, kol kola sizlerin inancını, güvenini boşa çıkarmamak için çok çalışarak, daha çok çalışarak 2014’e hep beraber kol kola yürüyeceğiz” dedi.

 

“SEVDAMIZ YENİDEN ÇERKEZKÖY OLMAYA DEVAM EDECEK”

 

Tekirdağ’ın nüfusu en hızlı büyüyen ilçesi Çerkezköy’ü daha da büyüterek, daha da güzelleştirerek hep birlikte hem Çerkezköy’e, hem Tekirdağ’a hizmet edeceklerini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,”Çerkezköy Belediyesi olarak bugünden sonra hizmetle buluşarak geçirdiğimiz 5 yılda yaşadıklarımızdan, eksiklerimizden, hatalarımızdan, eleştirilerden ders çıkararak yeniden yapılanacağız. Bu çatı yeniden siyasetten uzak, objektif olması gereken odalara, kurumlara örnek olacak şekilde hizmet etmeye devam edecek.  Biz bu konuda tüm hassasiyetimizi tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber koruyacağız. Bu konuda eksiği olan arkadaşlarımız varsa bunu değerlendireceğiz ve gereğini yapacağız. Derdimiz de, tasamız da, sevdamız da yeniden Çerkezköy olmaya devam edecek” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİNİ MUTLU ETMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Başkan Akay, “Altı ay planlama sürecinden sonra hızla daha fazla nasıl hizmet edebiliriz, hedeflerimizi nasıl yerine getiririz sadece ve sadece bunları düşüneceğiz. Bize inanan, bize güvenen, bize oy veren, vermeyen herkes için, Çerkezköy için yeniden yola koyulacağız. Yine yol arkadaşlarımızla, tüm Meclis Üyelerimizle, muhtarlarımızla, kurumlarımızla iş birliği içerisinde olacağız. Mücadelemizin temelinde Çerkezköy’ün çocukları, gençleri, yani mücadelemizin temelinde Çerkezköy’ün geleceği var olacak. Bu sebeple birilerinin menfaati için değil Çerkezköy’ün menfaati için çalışacağız. Birilerini mutlu etmek için değil, Çerkezköy’ün çocuklarını, gençlerini, geleceğini mutlu etmek için mücadele edeceğiz” dedi.

 

“HİÇ KİMSEYE PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ”

 

5 yılda kurdukları gönül birlikteliğini daha da pekiştirmek için, daha da büyütmek için karış karış Çerkezköy’ü gezmeye devam edeceklerini söyleyen Akay, “Çerkezköy birlikteliğine destek olacak, katkı koyacak herkese kapımız da, gönlümüz de sonuna kadar açık olacak. Kirli oyunlarla, tezgahlarla bizleri yolundan çevirmeye çalışanlar ile olan mücadelemiz devam edecek. Hiç kimseye pabuç bırakmayacağız. Sizlerden aldığım güçle hiçbir şeye pabuç bırakmadan yolumuza devam edeceğiz. Gücünü sadece ve sadece milletinden alan yani sizlerden alan bir kardeşinizim. O yüzden gücümüzün de, kuvvetimizin de, nefesimizin de sebebi sizlersiniz. Sizde bu birliktelik var oldukça, siz de bu mangal gibi bu yürek var oldukça bana inanın sizlerle beraber daha çok yol yürüyeceğiz. Allah hepimizin yolunu açık etsin” dedi.

 

“EL ELE GÜZEL GÜNLERE KAVUŞACAĞIZ”

 

Yeni 5 yılın Çerkezköy’e hayırlar getirmesini temenni eden Akay “Allah bu yolda hiçbirimizi mahcup etmesin. Bu duygularla, bu düşüncelerle beni 5 yılda meydanlarda, sokaklarda bizi yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha güzel günler göreceğiz demiştim. Şimdi o güzel günleri, hedefleri, Çerkezköy’ün geleceğini sizlerle beraber yan yana kuracağız, kol kola kuracağız. El ele vereceğiz ve güzel günlere kavuşacağız. Allah hepinizden razı olsun diyorum” dedi. Eyüp Özdemir’in duaları ve kurban kesiminin ardından alkışlarla makamına çıkan Başkan Akay, ‘Bismillah’ diyerek girdiği makamında belediye personeli tarafından çiçeklerle karşılandı. 2’nci kez görevine başlayan Akay, tebrikleri de kabul etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ