Sayım sonucu değiştirmedi

Kırklareli'nde yapılan itirazların ardından YSK'nın kararıyla 170 sandıkta yapılan oy sayım işlemi tamamlandı. Partisinin aday göstermediği CHP'den istifa ederek bağımsız aday olan Mehmet Siyam Kesimo

GÜNDEM 8.04.2019 17:38:00 0
Sayım sonucu değiştirmedi

Kırklareli Merkez İlçe Seçim Kurulu yetkilileri sayım işleminin ardından açıklamada bulundu. Kırklareli'nin iradesinin bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu gösterdiğini açıklayan yetkililer sayım sonucunda bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun, toplam geçerli olan oyların 17 bin 32'sini aldığını ve MHP adayı Derya Bulut'un ise 16 bin 920'sini aldığını belirtti.

 

SEVGİ ETRAFINDA BULUŞTUK

 

Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Adayı Derya Bulut ve Kırklareli Bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu oy sayım işleminin ardından Kırklareli Adliye Sarayı önünde açıklama yaptılar. Kırklareli Bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu "Sevgi etrafında toplandık ve buluştuk. Çok çalıştık. Bir tarafta Cumhur İttifakı vardı, bir tarafta ise Millet İttifakı vardı. Siyasetin cilveleriyle karşı karşıya kaldık. Burada aldığımız sonuç sadece Kırklareli belediye başkanlığı seçilmesine ilişkin bir sonuç değil, Kırklareli'nin demokrasi anlayışının Türkiye'ye örnek olabilecek bir fotoğrafını ülke kamuoyunun önüne sunmuş olduk" sözlerine yer verdi. Siyasetin çok zor bir şey olduğunu dile getiren Cumhur İttifakı'nın MHP'li Belediye Başkan adayı Derya Bulut "Başkanım büyük bir zafer kazandı, bende bu seçimi kaybettim. Siyaset çok zor bir şey. Şimdi sabırsızlıkla kızımın ve eşimin yanına gidip onlara sarılarak uyumak istiyorum. Yaklaşık 17 bin oy aldık. Sayın başkanıma da, bize de gönül verenler çok fazlaydı. Sosyal medya üzerinde birçok mesajı okudum. Her zaman şunu söyledim 'Allah bana haksız bir oy ile kazanmayı nasip edecekse, o koltukta oturmayı nasip etmesin.' Gururluyum, çünkü sayın başkanımın da şaibeyle kazanmadığına dair bugün somut, hukuki gerçeği ortaya koyduk. Evet üzüldük ama Kırklareli adına tarihe asla şaibeyle geçmeyecek, hakkıyla kazanılan bir seçim olarak da geçeceği için gururluyum" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Haber / Özge MERİÇ