Alt yapı çalışmalarında 1. etap tamamlandı

Edirne'de Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nden başlayan altyapı çalışmalarının ilk etabının sona erdiğini ve altyapı çalışmalarında ikinci etaba başladıklarını belirten Başk

GÜNDEM 7.04.2019 16:13:00 0
Alt yapı çalışmalarında 1. etap tamamlandı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2014 yerel seçimlerinden Edirne Halkı’na vaat ettiği altyapı çalışmalarına 22 Şubat 2019 tarihinde en sorunlu mahalle olan Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nden başlamıştı. Kocasinan Mahallesi’nde başlatılan altyapı çalışmalarında birinci etap tamamlandı.

 

3 YIL İÇERİSİNDE ALT VE ÜST YAPI TAMAMLANACAK

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapıda ikinci etaba geçtiklerini belirterek, "Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nden başlatılan altyapı çalışmalarının ilk etabında toplam 1208 metre içme suyu şebeke hattı döşendi. Çalışmalar kapsamında da 27 sitenin abone bağlantıları gerçekleştirildi. Kocasinan Mahallesi’nde toplam 12 bin metre içme suyu şebekesi değiştirilecek" dedi. Başkan Gürkan, içme suyu şebekesi değiştirilen noktalarda üstyapı için çalışmaların da başladığını belirterek, “Ekiplerimiz içme suyu şebekesinin tamamlandığı yerlerde asfaltla üst kaplama yapılarak; bozulan yerlerin tamiratını yapıyor" sözlerine yer verdi. Edirne’de 82 bin su abonesinin olduğunu belirten Gürkan, "Çalışmalar kapmasında 380 kilometre içme suyu şebeke hattı döşenecek, evlerin abone bağlantısı yapılacak. 3 yıl içerisinde Edirne’nin hem altyapısı hem de üstyapısı tamamlanacak. Yeni Toki Kavşağı’ndan Mevlana Camii’ne; İlhami Ertem Lisesi’nden Kasap Deresi’ne; İstasyondan Kirişhaneye doğru yağmur suyu toplama kanalları için çalışmalarımızda önümüzdeki günlerde başlıyor. Bu çalışmamızın ardından da kanalizasyona başlayacağız" dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA