Bakanlığa sitem ettiler

Yerel seçimler öncesi Trakya bölgesindeki yatırımların Bakanlık kararıyla durdurulduğunu iddia eden Ceren Matbaacılık Anonim Şirketi yetkilileri, 1 yıl önce Kıyıköy'de otel yapmak için yaptık

GÜNDEM 7.04.2019 13:30:00 0
Bakanlığa sitem ettiler

2018 yılı içerisinde Kıyıköy’e yapacakları 8 milyonu öz sermaye, 3 milyonu devlet teşviki olan 11 milyonluk yatırım için aylardır bakanlıktan haber beklediklerini ifade eden Ceren Matbaacılık Anonim Şirketi yetkilileri, “Biz bu yatırımla dokusu ve coğrafi konumuyla olduğu kadar deniziyle, ormanıyla ve tarihi kültürel miraslarıyla hem bölgemizin hem de ülkemizin cazibe merkezi olan Kıyıköy’e bir otel kazandırmayı ön gördük. Yaptığımız yatırım projesiyle devletin ilgili kurumlarına müracaat ederek Kıyıköy’e 3 katlı, 140 odalı, 280 yataklı geç kalmış bir yatırımı getirmeyi hedefledik. Ancak ekonomik krize rağmen bunları aşan bizler, önümüzdeki bürokrasi engelini bir türlü aşamadığımızdan bu yatırımı yapamadık. Kasım ayında Kırklareli Valiliği’nin Bakanlığın 4706 sayılı kanunun 3’üncü maddesini ilgi tutarak “Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında valilikçe (defterdarlıkça) bütün işlemlerin bakanlıktan alınacak ikinci bir talimata kadar durdurulması, bu kapsamda bulunan taşınmazların ilandan kaldırılması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim” yazısı ile birlikte aradan geçen 1 yıla rağmen bakanlığın neden böyle bir karar aldığını, bu kararından ne zaman ve nasıl vazgeçeceğini biz yatırımcılar olarak merak ediyoruz” dedi.

 

“BAKANLIK YETKİLİLERİNDEN CEVAP ALAMIYORUZ”

 

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’ndeki müteşebbis yatırımcılar olarak, devletin kalkınıp milletin hak ettiği hizmeti alabilmesi için, milli sermayenin ülkemizde kalabilmesi için yarattıkları katma değerle hizmet etmek istediklerini belirten Ceren Matbaacılık Anonim Şirketi yetkilileri “Aylardır bakanlık yetkililerinden bir cevap alamıyoruz. 11 milyonluk yatırımı Bulgaristan’ın herhangi bir yerine yapsak bırakın bürokratları Bulgaristan devleti bizi kapıda karşılar. Biz ülkemizi ve bölgemizi seven insanlar olarak bu yatırımın bölgemize yapılmasını istiyoruz. Ama gel gör ki bürokratik engelleri bir türlü aşamıyoruz” diyerek bürokrasiye sitem etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ