Diyanet İşleri Başkanı'ndan Kırklareli Üniversitesi'ne ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir dizi etkinliğe katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kırklareli'ne geldi.

GÜNDEM 3.04.2019 16:40:00 0
Diyanet İşleri Başkanı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü ziyaret ederken, ziyarete Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Karaman ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık da katıldı.

 

ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

 

Rektörlük binası önünde Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam Arı tarafından karşılanan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, makama geçerek Üniversitenin Şeref Defterini imzaladı. Duygu ve düşüncelerini kaleme alan Prof. Dr. Erbaş, Şeref Defterine şunları yazdı: “Kırklareli Üniversitesi’ni ziyaret etmek benim için oldukça anlamlıdır. Zira Üniversiteler şehirlerimizin bilgi-hikmet, ilim-irfan merkezleridir. Rabbimden niyazım Üniversitemizin nice gençlerimizin, Devletimizin ve milletimizin maddi ve manevi kalkınmasına katkı sağlamalarına destek olmasıdır. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Şengörür olmak üzere tüm akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve personelimize en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum.”

 

ÇİNİ VAZO HEDİYE ETTİ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Şengörür, üniversitenin fiziki, idari ve akademik yapısı, yapılan çalışmaları, ortaya konulan yenilikleri ve sunulan hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin sonunda Rektör Şengörür, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a çini vazo hediye etti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise Şengörür’e Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti. Ziyaretin ardından Merkez Kampüsümüzde bulunan Prof. Dr. Osman Öztürk Camii’ni gezen Prof. Dr. Erbaş, Rektör Şengörür’den cami hakkında bilgi aldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ