Dünya Tiyatrolar Günü Etkinliği beğeniyle izlendi

Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Değirmenaltı Meydanı'nda halka müzikal bir gösteri sunuldu. Ülkemizden ve dünyadan önemli tiyatro oyuncu ve yazarlar hakkÄ

GÜNDEM 31.03.2019 15:41:00 0
Dünya Tiyatrolar Günü Etkinliği beğeniyle izlendi

Tekirdağ Değirmenaltı Meydanı'nda halk açık olarak  düzenlenen müzikale çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Gösteride “Tiyatro; insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatıdır. Gönüller arasında bağ kurar” denilerek tiyatronun televizyonlardan izlendiği kadar bilinmesine karşı bir farkındalık yaratmak amacıyla sanatın ve sanatçının televizyondan ibaret olmadığı vurgusu yapıldı.

 

ÜLKEMİZDEN VE DÜNYADAN ÖNEMLİ TİYATRO VE YAZARLAR TANITILDI

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği müzikal Karagöz ile Hacivat’ın atışması ile başladı. Ardından, ülkemizden ve dünyadan önemli tiyatro oyuncu ve yazarları hakkında mizansen eşliğinde bilgiler paylaşıldı. Düzenlenen Değirmenaltı Meydanı'na giden yolun her iki tarafında William Shakespeare, Bertolt Brecht, Moliere, Suna Pekuysal, Münir Özkul, Adile Naşit, ilk müslüman kadın tiyatro sanatçısı Amelya Kadriye Hanım, Afife Jale, ekibiyle birlikte Guinness Rekorlar Kitabına giren Tekirdağ’ın medarı iftiharı Yılmaz İçöz’ün maskelerini tutan gençler sırasıyla sanatçıları tanıttılar.

 

"TİYATRO EN EĞLENCELİ OKULDUR"

 

Ardından öğrenciler Değirmenaltı Meydanı'na kurulan sahnedeki yerlerini aldılar. Tiyatrocu olmak isteyen bir genç ve ailesi arasındaki ilişkinin anlatıldığı müzikal drama da Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri, “Tiyatro en eğlenceli okuldur. Öğrencileri 7’den 70’e tüm seyircilerdir” diyerek herkese hitap eden bir sanat olduğunu vurgulamak için sahneyi anaokulu, ortaokul ve lise öğrencileri ile paylaştı. Gösteride, Namık Kemal’in ilk tiyatro yapıtı olan Vatan Yahut Silistre’den de bir bölüm canlandırıldı.

 

"TİYATRO GÖNÜLLER ARASINDA BAĞ KURAR"

 

Yönetmenliğini Tiyatro Öğretmeni Ece Kaviz'in üstlendiği  yazımı ve bestesini Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan müzikal vatandaşlardan tam not aldı. Tiyatro oyununda "Tiyatro; insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatıdır. Gönüller arasında bağ kurar" denilerek tiyatronun televizyonlardan izlendiği kadar bilinmesine karşı bir farkındalık yaratmak amacıyla sanatın ve sanatçının televizyondan ibaret olmadığı vurgusu yapıldı.

 

Haber/Özge MERİÇ