11 yaşındaki Zeynep Esin son yolculuğuna uğurlandı

Kırklareli'nde 28 Mart Perşembe günü akşam saatlerinde kaybolan ve 7 saat süren aramaların ardından metruk bir binada cesedi bulunan 11 yaşındaki Zeynep Esin'in katil zanlısı olduğu iddia edilen 28 yaşındaki Ke

GÜNDEM 31.03.2019 15:34:00 0
11 yaşındaki Zeynep Esin son yolculuğuna uğurlandı

Kırklareli Yayla Mahallesi'nde yaşayan Sezer Esin ve Elif Esin, kızları Zeynep Esin'den gün boyu haber alamayınca akşam saatlerinde polise başvurdu.Polis ve Jandarma Ekipleri tarafından başlatılan ve 7  saat süren çalışmalar sonucunda Zeynep Esin'in evine yaklaşık 2 kilometre mesafedeki, Bademlik Mahallesi Eski Cezaevi Sokak üzerinde metruk bir binada cansız bedeni bulundu. İlk belirlemelerde Zeynep'in başına tuğla ile vurularak öldürüldüğü ve işkence yapıldığı belirlendi.  

 

'BAKKALA CİPS ALMAYA GİDELİM' DİYEREK KANDIRDI

 

Zeynep Esin'in cenazesi, yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı. Yapılan otopside Zeynep Esin'in boğularak ve başına tuğla ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, sabah saatlerinde Zeynep Esin'in teyzesinin oğlu Kerem S.'yi gözaltına aldı. 28 yaşındaki Kerem S'nin Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar edip cinayeti işlediği ortaya çıktı. Zeynep'in babası Sezgin Esin ise, gözaltına alınan Kerem S.'nin, yeğenini 'Bakkala cips almaya gidelim' diyerek kandırdığını kaydetti.

 

"İDAM İSTİYORUZ" SLOGANLARI ATTILAR  

 

Zeynep Esin'in yakınları ve sevenleri sokaklarda "İdam istiyoruz" sloganları atarak  idam yasasının çıkarılıp, şüphelinin idam edilmesini istedi.

 

GÖZ YAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

Zeynep Esin'in cenazesi önceki gün Sultan Reyhani Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Zeynep Esin ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Kırklareli Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

 

Haber / Özge MERİÇ