"O hep vatanı, milleti için uğraştı ve yılmadı"

Büyük Birlik Partisi'nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 10'uncu yılında Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de dualarla anıldı. Anma etkinliğinde konuşan BBP Tekird

GÜNDEM 26.03.2019 16:32:00 0
"O hep vatanı, milleti için uğraştı ve yılmadı"

Alperen Ocakları ve Büyük Birlik Partisi tarafından önceki akşam saat 20:00'da Belediye Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliğine; BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Cengiz Demir, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit,BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan ,BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut, Büyük Birlik Partisi Kapaklı Belediye Başkan adayı Güzin Yıldız, belediye meclis üyesi adayları, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

"BU CİNAYETİN AYDINLATILMASI İÇİN GEREĞİ YAPILMIYOR"

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazayı anlatan video gösterimi de yapıldı. Düzenlenen anma töreninde konuşma yapan Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit, "Şehit liderimizin helikopterinin düşmesi ve yer tespitinin yapılamaması, yapılmak istenilmemesi ve 48 saat sonra devlet tarafından değil de köylüler tarafından bulunması biz alperenlerin devlet yetkililerine olan inancını ve güvencini bitirmiştir. Ölümünden sonra taziye mesajı yayınlayan bürokratlar bu suikastı, bu cinayeti aydınlatılması için gereğini yapmamaktadır. Biz alperenlere göre bu suikast fetö terör örgütüne yıkılıp, kapatılacak kadar ucuz ve basit değildir. Bu suikasta ihmali olan ne kadar devlet görevlisi, siyasi varsa, perde arkasındaki güç baronlarının bir an önce bulunup açıklanması ve Türk Milleti'nin Türk adaletine olan inancının tükenmemesi açısından önem arz etmektedir"  sözlerine yer verdi.

 

"VATAN SEVDALISIYDI"

 

BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Büyük Birlik Partisi’nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu’na yazdığı şiirle konuşmasına başlayarak, "Muhsin Yazıcıoğlu dendiğinde çile, mücadele ve şahadet akıllara geliyor. Bu üç kelime, 55 yıllık yaşamına bu kadar çileyi ve mücadeleyi sığdırabilen belki de tek liderdir. Tek ülküsü, tek sevdası vatan olan Anadolu’nun yiğit delikanlısı ömrünün 7.5 yılını cezaevinde geçiren, bunun 5.5 yılını tek başına bir hücrede türlü türlü işkencelere maruz bırakılan, namaz kılmasın diye su verilmeyen, o soğuk hücrede teyemmüm abdesti olan, verilen elektriklerden topukları patlayan, bu kadar zulüm görmesine rağmen tek bir ceza almayan ve beraat eden ülkü devi Muhsin Yazıcıoğlu ruhun şad olsun" ifadelerine yer verdi. Muhsin Yazıcoğlu’nun ne ülkesine, ne davasına, ne devletine küsmeyen, cezaevi çıkışında ‘ Nerede kalmıştık’ diyen büyük lider olduğunu kaydeden Demircan, "Mekanın cennet olsun. Hayat böyledir dostum, geçer beklemekle. Ümitlerin bitiği yerde abdest al ve sabahı bekle diyecek kadar idealist “kan dökmeyi seven bir millet değiliz ancak söz konusu vatan ise dünyanın şah damarını keseriz” diyecek kadar vatan sevdalısıydı.O mücadeleyi vatanı, milleti ve İslam dini içindi. İslam hassasiyeti olmayan, milliyetçiliğin içi boştu diyecek kadar da ümmetçiydi. ‘Kim Allah rızasından uzaksa bizim dışımızdadır’ diyerek hep hakkı üstün tuttu. O hep vatanı, milleti için uğraştı ve yılmadı” şeklinde konuştu.

 

"MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen olayın henüz aydınlanamadığını vurgulayan Demircan, "Defalarca tehditler almasına ve suikastlara uğramasına rağmen mücadelesinden taviz vermedi.  Rahmetli annesinin dediği gibi ‘Oğlum hep devletine çalıştı. Ne dedilerse yaptı’ Onun devletine ihtiyacı oldu fakat o günde devlet yoktu. 10 yıl önce teknolojinin bu kadar ilerlemesine rağmen bulunamayan ve tespit edilemeyen üç koca gün ve şahadet ve kulaklarımızdan hiç gitmeyen gazeteci İsmail Güneş’in ‘ Donuyoruz’ sözleri, dönemin Kayseri valisinin ‘ Muhsin Başkan yaralı, ayağı kırık, Şuan hastaneye gidiyor’ açıklamaları, davaya verilen takipsizlik kararı, davaya dokunanların terfi ettirilmediği dönemler, ‘kazadan kaza çıkarmayın’ diyen dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım seni de unutmayacağız" sözlerine yer verdi. Demircan “Elbet o günler gelecek, o siyaseti hiçbir zaman kirletmedi. ‘Milletin parasıyla millete siyaset yapılmaz’ demiştir. Devletten hak ettiği paranın tek kuruşuna dokunmadan, milletini hiç aldatmamıştır.Söz veriyoruz Başkanım. Emanetçilerin, Alperenler olarak yolun yolumuz, davan davamızdır. Unutmayacağız unutturmayacağız. Davanın mücadelesini son nefesimize kadar devam ettiriyoruz. Söz veriyoruz. Katillerin bulunup ortaya çıkarılana kadar, hak ettikleri cezaları alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Söz veriyoruz; senin hayalin olan bir elinde kuran, bir elinde bilgisayar olan gençliği yetiştireceğiz" dedi. Programda Okunan mevlidi şerifin ardından Muhsin Yazıcıoğlu anısına şiirler okundu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU