Çerkezköy ve Kapaklı TBMM Başkanını ağırladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçilmesinin ardından Cuma günü TBMM Başkanı sıfatıyla ilk kez Çerkezköy'e gelen Prof. Dr. Mustafa Şentop, esnaf ziyareti ve Çerkezköy'deki naat Ã?

GÜNDEM 24.03.2019 20:29:00 0
Çerkezköy ve Kapaklı TBMM Başkanını ağırladı

Yemekte yaptığı konuşmada son günlerdeki döviz kurlarındaki hareketliliğe değinen TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop “Türkiye’de seçim öncesi bu şekilde birtakım oyunlarla, manipülasyonlarla Türkiye'ye, millete zarar vermek, seçimlerin sonucu etkilemek, buna tesir edebilmek mümkün değil. Olan bitenin farkındayız, hepimiz bunu görüyoruz” ifadelerini kullandı. Yemekte Mustafa Şentop’a oda tarafından Antep işlemeli bakır ibrik hediye edildi.

 

 

“TEVECCÜH GÖSTERME SIRASI TEKİRDAĞ’DA”

 

TBBM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Pazar günü de Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından Kapaklı’da bir otelde kendisi onuruna verilen yemeğe katıldı. Yemekte konuşan TBMM Başkanı Şentop “Cumhurbaşkanımızın bu bölgeye muhabbetini, ilgisini, alakasını eskiden beri bilen birisiyim. 1983 yılından beri kendisi ile hukukumuz var. O belediye başkanı iken buralara olan ilgisini alakasını hepimiz biliyoruz. 24 Haziran seçimlerinin sonuçları üzerine kendisini memnun eden bir ilgi gördüğü için şahsıma böyle bir teveccühte bulundu. Şimdi teveccüh gösterme sırası yeniden Tekirdağ'da. Tekirdağ'dan, Cumhurbaşkanımızın bu büyük yürüyüşünde kendisini mahcup etmeyecek bir gayret bekliyoruz” dedi.

 

“SÖZ SAHİBİ BİR ÜLKE HALİNE GELDİ”

 

Üstündeki görevin çok mesuliyetli bir görev olduğunu dile getiren Şentop, “Türkiye dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi. Türkiye'yi bugünlere taşıyan; siyasi istikrar, ekonomik büyüme, uluslararası itibar. Bütün bunların temelinde milletle devletin bütünleşmesi var. Türkiye bunu sağladı. Daha önce devletin, milletin değerlerini, arzularını, taleplerini dikkate almayan yaklaşımları vardı hükümetlerimizin. O yüzden uzun ömürlü olmadılar, devam etmediler, bunun için bir seçimde kazanan diğer seçimde kaybedip gitti” dedi. TBMM Başkanı Şentop, Türkiye’de istikranın 17 yıldır sürdüğünü ifade ederek “Bu millet-devlet bütünleşmesi de milletin güvenini kazanmakla ilgili bir husus. Bu güven nasıl kazanılıyor? Önce söz vereceksiniz, sözünüzü tutacaksınız, sonra bir şey yapmasını istiyorsanız milletten onu önce siz yapacaksınız. Sen yürümezsen kimse arkandan yürümez. Devlet millet bütünleşmesinde önemli bir unsurdur” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ