'Çorlu için önemli projeler hazırladık'

Çorlu Belediye Başkanı ve CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, hazırladıkları Çorlu Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu doğrultusunda, Çorlu'yu turistik açıd

GÜNDEM 22.03.2019 15:05:00 0

Çorlu için önemli projeler hazırladıklarını ve bunları birer birer hayata geçireceklerini dile getiren Sarıkurt, “Geçmişi yarınlara taşıyabilmek için Çorlu Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu hazırladık. Günümüzde kentlerin korunmasında tarihi doku kavramı büyük önem taşıyor. Kentlere kimlik kazandıran ve kentlilerin kendilerini kentleriyle özdeşleştirebileceği öğelerden biri kültürel, sosyal, ekonomik, arkeolojik ve estetik değere sahip olan tarihi çevredir. Nesiller arasındaki devamlılığı sağlayan, tarihe tanıklık etmiş bu yapılar kentin hem yerelde hem de genelde algılanması açısından önemli etkilere sahiptir. Bir kentin sahip olduğu tarihsel geçmişi görünür kılmak kem sosyal hem de ekonomik gelişmeye katkı sağlamaktadır. Bunu başarabilmek için de kültür politikaları üretmek gerekmektedir” dedi.

 

“MASTER PLAN RAPORU HAZIRLADIK”

 

Çorlu Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporunu hazırladıklarını kaydeden Sarıkurt, “Çorlu'nun sanayi özelliğinin yanı sıra kültürel kimliğini de ön plana çıkaracağız. Sanayi kenti olarak ön plana çıkan kentimiz için hazırladığımız Çorlu Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu doğrultusunda, kentimizi sürdürülebilir ve turistik açıdan çekim merkezi hâline getirecek, özgün kaynaklarını ortaya çıkartacak, planlı bir şekilde doğal ve kültürel miras alanlarını koruyacak ve hikâyesini tüm dünya ile paylaşabilecek müzeler oluşturmak adına yeni projeler tasarlayacağız” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE