Bin Kişiye Umut Ol

Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi ile Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi işbirliği ile düzenlenen 'Bin Kişiye Umut Ol' kampanyası kapsamında öğrenciler, veliler ve öğretmenler kan ve k

GÜNDEM 22.03.2019 14:57:00 0
Bin Kişiye Umut Ol

Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi ve Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi işbirliğinde bugün saat 09:00-19:00 saatleri arasında ‘Bin Kişiye Umut Ol’ kampanyası düzenlendi. Okul bahçesinde konuşlanan Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi Ekibinde 1 doktor ve 6 personel yer aldı. Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi ekibi okulda gönüllü öğretmen ile velilerden kök hücre ve kan toplarken, programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve okul müdürleri de katıldı.

 

 

 

 

ÖĞRETMEN VE VELİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kan ve kök hücre bağışının yaygınlaşması için ‘Bin Kişiye Umut Ol’ sloganı ile kampanya başlattıklarını dile getiren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Bögüş, “Kök hücre bağışı ülkemizde çok yaygın değil. Buna destek vererek yaygınlaşmasına katkıda bulunmak istedik. Bu nedenle okulumuz adına bir farkındalık yaptık” dedi. Okul Müdürü Bögüş, kampanyaya destek veren öğretmen ve velilere de teşekkür etti.

 

GÜMÜŞ DE BAĞIŞTA BULUNDU

 

Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi yetkilileri de Türk Kızılayı olarak öğrenciler ve velilerin desteği ile binlerce hayat kurtarmak ve ileride çocukların kan bağışını bir davranış şekline dönüştürebilmesini sağlamak amacıyla tüm okullarda kampanyalar düzenlemeye ve bilinçlendirme eğitimlerine devam ettiklerini belirterek “18-65 yaş arasındaki sağlıklı her birey kan bağışlayarak tanımadığı insanların hayatlarını kurtarabiliyor” dedi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de kan ve kök hücre bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi. Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi ekipleri, cumartesi ve Pazar günü de 10:00-19:00 saatleri arasında Çerkezköy Belediye Meydanı’nda kan bağışı kampanyası düzenleyecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU