Dev yatırıma görkemli açılış

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı Pınar Bulvarı'nda yapılan ve 7 kattan oluşan Atatürk Kültür Merkezi bugün saat 16:00'da düzenlenen törenle açıldı.

GÜNDEM 20.03.2019 18:10:00 0
Dev yatırıma görkemli açılış

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan, Kültür Merkezi ile ilgili bilgi verdi.  Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise açılışta yaptığı konuşmada, 2018 yılının biraz rötarlı geçtiğini, fakat 2019 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Kapaklı’da yapacakları çok hizmetler olduğunu söyledi. Pınar Bulvarı’nın acil şekilde hizmet beklediğini, derelerin ıslah edilmesi gerektiğini, Erbay Caddesi’nde yağmur suyu, kanalizasyon ve ışıklandırmaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Mandalı “31 Mart seçimleri genel seçim değil, yerel seçim. 15 yıldır olduğu gibi yine ‘Ne olursan ol yine gel’ felsefesiyle herkesi kucaklayacağız. Kapaklı’da 120 bin kişi huzurlu bir şekilde yaşıyor. 15 yıldır insanları ayrıştırmadan, ötekileştirmeden tek çatı altında toplamaya çalışıyoruz. Kapaklı’nın yarınlarını inşa etmeye devam edeceğiz. Osmanlı’yı da seviyoruz, Atatürk’ü de. Birileri unutturmaya çalışsa da bizler değerlerimizi korumaya devam ediyoruz” dedi.

 

 

 

“BELEDİYECİLİK VİZYON VE TECRÜBE GEREKTİRİR”

 

Belediyeciliğin vizyon ve tecrübe gerektirdiğini söyleyen Mandalı “Kapaklı’da bir dikili ağacı olmayanlar belediyeyi yönetmeye talip oldu. Sizin Kapaklı’ya ne faydanız olur. Siz ancak yıkmayı bilirsiniz. Ne yaparsanız yapın bizi durduramıyorsunuz, durduramazsınız. Çünkü bizim halkımız var. Trakya’nın parlayan yıldızı Kapaklı ve burada yaşayan 120 bin kişi ile biz çok büyük bir aileyiz. Her zaman daha iyisine layık olduğunuzu biliyorum. İnşallah yeni dönemde de büyüyen ve gelişen Kapaklımızda sizlere yakışan eserleri kazandırmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ölümsüzleştirdiğimiz eserin Kapaklı’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

“HEPİMİZİN ORTAK DEĞERLERİDİR”

 

Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ezanın başlaması üzerine, konuşma yapmak için ezanın bitmesini bekledi. İstiklal Marşı’nmızın “Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli” dizelerine ile konuşmasına başlayan Albayrak “Ezanlar, bayrak, vatan, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, Atatürk sevgisi hepimizin ortak değerleridir” dedi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklı’daki büyükşehir belediye meclis üyelerinin 5 yıl boyunca Kapaklı’nın sorunlarını belediye meclisinde dile getirdiklerini belirten Albayrak “İrfan Mandalı, Kapaklı’nın taleplerini alana kadar bir kartal gibi kesiliyor. Başkanımızı ve meclis üyelerini tebrik ediyorum. Ama esas tebrik bu değerli arkadaşlarımı seçen siz Kapaklılı vatandaşlarıma. 5 yıl boyunca istedikleri yatırımların birçoğunu aldılar ama Kapaklı yeni kurulan bir ilçe olması sebebiyle bu yatırımlar yeterli değil. 31 Mart’ta sayın başkanımla beraber seçildiğimiz zaman bazı hizmetlerin çok daha hızlı yürüdüğünü göreceksiniz. Yapacağımız projelerin ve yatırımların bütün altyapıları tamamlandı. Yasal prosedürler de tamamlandı” dedi.  

 

“SIFIRDAN BİR BÜYÜKŞEHİR KURDUK”

 

5 yıl boyunca hizmet üretirken, siyasi rakiplerinin ise laf ürettiğini söyleyen Albayrak “Şimdi Kapaklı’ya verecek hiçbir şeyi olmayanların, Kapaklı’yı çok iyi tanımayanların Kapaklı’da kalkıp belediyeye talip olmalarını yadırgıyorum. Hele de İrfan Mandalı’nın karşısında rakip olmalarını iyice yadırgıyorum” dedi. Sıfırdan bir büyükşehir kurduklarını, buna rağmen kuruluş aşamasının 1-1 buçuk yılda tamamladıklarını söyleyen Albayrak “Vatandaşa büyükşehir tam anlatılamadı. Bunda herkesin kabahati var. Kuruluş aşamasını tamamladıktan sonra 172 projede 1 milyar 900 milyon liralık yatırım yaptık.  Ben sadece Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 1 milyar 900 milyon liralık yatırım yapmak zorunda kalıyorum. İlçe Belediyelerimizle birlikte 4 milyar liralık yatırım yaptık.  Bir bu kadar daha ihtiyacı var. Bu da, 17 yıldır tek başına iktidarda olan siyasi partinin Tekirdağ’ı nasıl ihmal ettiğinin göstergesi” dedi.

 

“BALKANLARIN MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

 

Hedeflerinin Tekirdağ’ı Türkiye’nin marka şehri haline getirmek olduğunu kaydeden Albayrak “Balkanların merkezi haline getireceğiz” dedi. Açılışta konuşan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan da “Cumhurbaşkanımızın başkanlığı yetmiyor, tüm belediyelerin başkanı da olmak istiyor. Ona göre, ona oy vermeyen tüm vatandaşlarımız illet, zillet, terörist” dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise sosyal demokrat belediyecilik anlayışında hizmetlerin insan odaklı, kent odaklı olduğunu belirterek “Bizler sosyal demokrasiye inanan, vatandaşın derdiyle hemhal olan, vatan millet için ittifak kuran ve buna gönül veren, memleket sevdasıyla, millet sevdasıyla yola çıkan siyasiler olarak diyoruz ki bu daha başlangıç. Devamı gelecek. İnşallah Kapaklı, Tekirdağ’ın ve Balkan coğrafyasının parlayan yıldızı olacak” dedi.  Çerkezköy ve Kapaklı’nın nüfusunun çok hızlı arttığını, genel bütçeden ayrılan payın yeterli olmadığını kaydeden Yüceer, CHP’li belediyelerin hizmet etmediğini söyleyenler için ise “Gölge etmesinler, başka ihsan istemeyiz. Biz bu kadar kıt kanaatle de yapıyoruz. Ama onlar gölge ediyorlar” dedi.

 

AÇILIŞ YAPILDI

 

Açılışta son konuşmayı CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun yaptı. Aygun da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma dikkat çekti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kültür merkezinin açılışı yapıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU