Kozuva, Fevzipaşa sakinleri ile buluştu

Mahalle mitinglerini 17 Mart'ta Kızılpınar Mahallesi'nde başlatan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, ikinci mahalle mitingini Fevzipaşa Mahallesi'nde düzenledi.

GÜNDEM 20.03.2019 13:06:00 0
Kozuva, Fevzipaşa sakinleri ile buluştu

Mitingde konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz “Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli Bey el ele verdiler, kol kola girdiler. Türkiye Cumhuriyeti Devletini 81 milyon vatandaşıyla, Atatürk’ün bahsettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için bir yola koyuldular. Selam olsun o yolda onlara eşlik eden Fevzipaşalılara, Çerkezköylülere. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Cumhur ittifakının 2 ortağından birisi olarak inandık, Süleyman Kozuva başkanımızla bir yola çıktık. Biz başkanımızın kazanacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

 

 

“O DERE ISLAHINI DEVLETİMİZ YAPTI”

 

 AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök de, “Çerkezköy’ü 5 yıldır CHP’li belediye başkanı yönetiyor. Geçen gün dedim ‘5 yılda hiçbir şey yapmadın. Mitinglerinde devletin yaptığı yatırımları anlatıyorsun’. ‘Biz kaymakamımızla, milli eğitim müdürümüzle Çerkezköy’de okul yatırımları yaptık. Geçen sordum ‘Sen neresindesin bu yatırımın’ diye. ‘Ben merkezindeyim’ demiş. Hatta bana sormuş ‘Sen neresindesin’ diye. Buradan CHP’li belediye başkanına kendimi tanıtayım. 17 yıldır devleti yöneten, şuan Cumhurbaşkanlığımızı yapan ve AK Parti’nin genel başkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Çerkezköy’deki temsilcisiyim. CHP’li başkan konuşuyor, diyor ki ‘Geldim, Çerkezköy’ü selden taşkından kurtardım’. O dere ıslahını DSİ yaptı, yani devletimiz yaptı, yani reisimiz yaptı” dedi.

 

“SANDIKLARI PATLATACAĞIZ”

 

Saat 19:30’da Fevzipaşa’daki seçim bürosu önünde düzenlenen mitingde konuşan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Kozuva “1 Nisan’dan itibaren devletin tüm imkanlarını burada görmeye hazır olun. 31 Mart’a yaklaşık 2 hafta kaldı. Ama Çerkezköy’de değişim çoktan başladı. 31 Mart’ta Fevzipaşa’da sandıkları patlatacağız inşallah hep birlikte. Hepinizi bugünden 31 Mart akşamı belediye meydanına davet ediyorum. Sizin için gece gündüz çalışmaya hazırız. Allah’ın izniyle mahcup olmayacağız, sizleri de mahcup etmeyeceğiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın” dedi.

 

MECLİS ÜYESİ ADAYLARI TANITILDI

 

Çerkezköy ve Fevzipaşa için 159 proje hazırladıklarını söyleyen Kozuva “Biz boş laf etmeyiz, hizmet üretiriz. Yaparsa AK Parti yapar, yaparsa Kozuva yapar” dedi. Kozuva, 31 tane meclis üyesi adayını tek tek sahneye davet ederek vatandaşlara tanıttı. Meclis üyesi adaylarının tanıtılmasının ardından konuşmasını sürdüren Süleyman Kozuva, CHP’li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştirdi. Çerkezköy’ün 2018 bütçesinin yaklaşık 165 milyon olduğunu dile getiren Kozuva, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yatırım bütçesi ile birlikte yıllık bütçesinin yaklaşık 280 milyon olduğunu kaydederek, "Şuandaki mevcut belediye başkanı 5 senede 1.5 katrilyon gibi bir bütçeye sahipti. 1.5 katrilyonluk bütçede Çerkezköy’e yapılan bir hizmet var mı? 3 tane 5 tane parkla bu işler olmuyor. Bizim önümüzdeki 15-20 senenin planlarının yapmamız gerekiyor. 2014’te Çerkezköy’ün nüfusu 112 bindi. Şuandaki nüfusu 170 binleri buldu. 5 senede nüfus 50 bin arttı. Bizim şuandaki mevcut belediye başkanımız sadece ve sadece günü kurtarmanın planlarını yapıyor. Çerkezköy’de 81 vilayetten insan yaşıyor. Hiçbir kavgamız, gürültümüz yok. Bizim şuandaki CHP başkanın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ile kavgalı olduğunu biliyor musunuz? 3 buçuk sene bu arkadaşımızın egosundan dolayı kavgalı. Benim Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımda ‘gelin su fiyatlarını düşürelim’ dedik. Dedi ki ‘Biz bu işe karışamıyoruz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin işi’. Peki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi CHP’nin değil mi? Birisi büyük ağabey, birisi küçük ağabey. Ama senin egon yüzünden, kavgalı olduğun için su fiyatları düşmedi. Allah kısmet ederse 1 Nisan günü geldiğimizde ilk işimiz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte su fiyatlarını yüzde 50 düşüreceğiz” dedi. Süleyman Kozuva, asansör üzerinden de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştirerek “Demek ki veremeyecek hesabın var ki halkın içinden geçemiyorsun” dedi. 23 Nisan Çocuk Parkı ile ilgili de konuşan Kozuva “O parkın fiyatı 4 milyon. Bizim arkadaşlarımız araştırmasını yaptı. Sadece 800 bin TL’ye yapabiliyoruz. Sizin paranızı yemeyiz ve kimseye de yedirmeyiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU