"Seçimleri beka meselesi haline getirmeye çalışıyorlar"

Hayrabolular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretinde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, birilerinin çıkıp 31 Mart Seçimlerini 'Beka Meselesi' haline getirmeye çalışt?

GÜNDEM 19.03.2019 12:40:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Hayrabolular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek dernek üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Başkan Akay, “5 yıl boyunca Türkiye’nin 7 coğrafyasından, 81 ilinden işi için, aşı için bu topraklara gelen vatandaşlara ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan, ötekileştirmeden hizmet ettik. Türkiye’nin her şeyden evvel huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Ayrıştırmaların, ötekileştirmelerin, kamplaştırmaların bitmesi gerekiyor” dedi.

 

 

 

 

“BENİ NASIL BEKA SORUNU OLARAK GÖSTERİYORSUNUZ?”

 

Birilerinin çıkıp 31 Mart Seçimlerini ‘Beka Meselesi’ haline getirmeye çalıştığını söyleyen Akay, “Şimdi bu arkadaşlara soruyorum. Bu topraklarda 5 yıl belediye başkanlığı yapmış, hizmet etmiş biri olarak ‘Ben beka sorunu muyum?’” dedi. Hayatının hiçbir döneminde, bu gün adı terör örgütleri ile anılan bir yapı ile beraber olmadığını, hareket etmediğini dile getiren Akay “Parama para katmak için, para kazanmak için, güç kazanmak için bunlar ile iş birliği yapmadım, faaliyetlerine katılmadım. Şimdi beka sorunu olarak gösterilen yapılarla geçmişimde ortak hareket etmedim. Birileri parasına para katmak için bu yapıların içerisinde bulunurken benim geçmişimde ve bugünümde Allah’a çok şükür böyle yapılarda yer alma gibi bir iz yok” dedi. Hayatı boyunca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Cumhuriyetin ışığında, ülkesini, milletini seven biri olarak hareket ettiğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şimdi beni nasıl beka sorunu olarak gösteriyorsunuz? Bizleri beka sorunu olarak göstermeye çalışanlar asıl beka sorununun ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

 

“AYNI ANLAYIŞLA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Başkan Vahap Akay, 31 Mart seçimlerinin yerel seçim olduğunu vurgulayarak “Vatandaşlarımız 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek ve Çerkezköy’ü, Tekirdağ’ı 5 yıl yönetecek, hizmet edecek kadroları seçecek. Bizim 5 yılda yaptığımız çalışmaları, hizmetleri değerlendirecek, projelerimizi inceleyecek. Diğer Adayların projelerini, vaatlerini inceleyecek ve elini vicdanına koyarak, seçimini yapacak. Göreve geldiğimiz Nisan 2014 yılından beri birlik, beraberlik, kardeşlik diyerek, ayırmadan, kayırmadan bir belediyecilik anlayışını ortaya koyduk ve bugünlere geldik. Önümüzdeki dönemde de aynı anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ