Tüketici değil geri dönüşümcü olalım

Edirne'nin Tayakadın Köyü'nde, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, geri dönüşüme dikkat çekmek için atık malzemelerden kıyafet yaptı. Yaptıkları giysilerle defile düzenleyen 34 öğrenciler 'Tüketici

GÜNDEM 18.03.2019 14:16:00 0
Tüketici değil geri dönüşümcü olalım

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin öncülüğünde, Tayakadın köyündeki Şehit Cem Havale İlkokulu ve Ortaokulu'nda okuyanlar, geri dönüşüme dikkat çekmek için atık malzemelerden kıyafet yaptı. Üniversitelilerin desteklediği 34 öğrenci, 1 ay boyunca atık malzemelerden polis üniforması, poşetten etek, aşçı kıyafeti, süper kahraman kıyafetleri, cadı kostümü, palyaço kıyafeti, hemşire forması ve sporcu kıyafetleri hazırladı.

 

34 ÖĞRENCİ 1 AY ÇALIŞTI

 

Hazırlanan kıyafetler, okul bahçesinde Tayakadın Muhtarı Fevzi Ekmısır, Okul Müdürü Necmettin Kıyıcı, köylüler ve üniversite öğrencilerinin de izlediği defileyle sunuldu. Şiir okuyan öğrenciler, 'Tüketici değil geri dönüşümcü olalım' yazılı pankartla sahneye çıktı. Projeden sorumlu olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Elif Nur Gürdel, İlksen Özdemir, Barış Kar, Hüseyin Furkan Çakır ile Esra Nur Durak geri dönüşüm bilincini geliştirmek amacıyla projeyi yaptıklarını belirtti. Projeye öğretmenler Sevgül Şentürk, Büşra Çeltek, Pınar Üstünel İlmen de destek verdi. 34 öğrencinin 1 ay boyunca uğraşarak, kıyafetleri hazırladığını belirten Elif Nur Gürdel, "İlköğretim öğrencileri, keyifle geri dönüşüm malzemelerini kullandılar, kendilerine giysiler tasarladılar. Hayallerindeki meslek ve kahramanların kostümlerini başarı ile yaptılar" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK