104. Yıl dönümünde Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 104. Yıl dönümü dolayısıyla Kapaklı'da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Belediye meydanında düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Kapak

GÜNDEM 18.03.2019 13:37:00 0
104. Yıl dönümünde Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, STK temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL BIRAKTILAR

 

İlk olarak Kapaklı Belediye Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayan program 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Çelenk sunma töreninin ardından Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve protokol üyeleri, Karaağaç Mahallesi’nde bulunan şehitliği ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktılar. Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın konuşmaları ve şehitlerimiz için dua edilmesiyle ziyaret programı sona erdi.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞADILAR

 

Karaağaç Mahallesi’nde bulunan şehitliğin ziyaret edilmesinin ardından saat 10:30’da Kapaklı Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Konferans Salonu'nda anma programı düzenlendi. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Murat Bekdaş yaptı. Çanakkale adlı türkü dinletisi, Şehitler Tepesi Boş Değil adlı şiirin okunması, Çanakkale Oratoryosu ve Koro çalışmasının sunumunun yapılması ve Çanakkale adlı slayt sunumunun yapıldığı programda, katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

 

Haber / Özge MERİÇ