Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri törenle açıldı

Edirne Belediyesi tarafından Saraçlar Caddesi PTT Binası'nın yanına ve Talatpaşa Asfaltı Eski Camii önüne konulan Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri düzenlenen törenle açıldı. Edirne Belediye Başkanı

GÜNDEM 18.03.2019 13:30:00 0
Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri törenle açıldı

Edirne Belediyesi tarafından Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende Edirne Belediyesi Bando ekibi mini bir konser verdi.

 

“EMZİRME KABİNLERİNİ EDİRNE’MİZE KAZANDIRDIK”

 

Edirne’ye bir ilki daha kattıklarını dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Özellikle yeni doğum yapmış emzirme çağında çocuğu olan kadınlarımız bebeğinin emzirme saatlerinin gelecek olması nedeniyle maalesef çarşıya çıkamıyor. Çünkü belli bir periyodla küçük çocuğunu emzirmesi gerekiyor. Bunun da her yerde olması mümkün değil, bir mahremiyeti var. O yüzden çağın en son üretimlerinden olan emzirme kabinlerini Edirne’mize kazandırmaya karar verdik” şeklinde konuştu.

 

“7-24 KULLANABİLECEKLER”

 

Başkan Gürkan, bu kabinlerde ayrıca engelli aracı şarj istasyonlarının da yer aldığını ifade ederek “Engelli vatandaşlarımız da aynı zamanda bu kabinlerin dışında yer alan engelli şarj istasyonlarından araçlarını şarj edebilecekler. Zaten geçtiğimiz yıllarda Edirne’nin 5 farklı noktasına engelli akülü araçlar için şarj istasyonları koymuştuk. Onların da hepsi çalışıyor. İleriki zamanlarda bu kabinlerin dış kısmında bankamatikler yer alacak. Yine bu kabinlerde kitap ulaşım noktası var. Kitap rafları yer alıyor. Oralara okumadığınız kitapları koyarak, başkalarının da yararlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu kabinlerin için son derece rahat, klimalı, bebeklerimizin evlatlarımızın kışın üşümemesi, yazında sıcaktan etkilenmemesi için klimalı. Emzirme çağında bebeği olan kadınlarımız Kaleiçi Eski Vali Konağı’nda bulunan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurarak orada bu kabinlerinin kullanım kartlarını alacaklar. Ve kabinleri her istediklerinde 7-24 kullanabilecekler. Kötü kullanımların önüne geçmek, kabinlerin temiz tutulmasını sağlamak amacıyla kapısını açık bırakmıyor, manyetik kart kullanıyoruz. Bu kabinleri sadece ve sadece emzirme çağında bebeği olan kadınlarımızın kullanımı için” ifadelerini kullandı.  Ardından Başkan Gürkan, küçük bebeği olan anneler ve CHP İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyesi aday Listesi’nde yer alan kadınlarla birlikte kabinlerin açılışını yaparak, kabinleri anneler ile birlikte inceledi.

 

Haber/Seda AKYOL