"Tekirdağ'ı kısa sürede şahlandıracağız"

Tekirdağ'da düzenlenen mitinge katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "31 Mart seçimlerini, Tekirdağ'ı Trakya'nın ve Türkiye'nin incisi hâline getir

GÜNDEM 17.03.2019 15:25:00 0

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü Tekirdağ'da partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde katıldı. Mitingde konuşan Erdoğan Tekirdağ’ın; kadim bir Türk yurdu, topraklarının tamamı Avrupa kıtasında olan, Türkiye’nin üç şehrinden de biri olduğunu belirterek “Sizlerin buradaki varlığı, birliği, dirliği, temsil ettiğiniz değerler, Yeni Zelanda’da cami basıp Müslümanları katleden teröristin bile zoruna gitmiş” dedi. Yeni Zelanda’daki saldırıyı yapan teröristin, katliamda kullandığı silahını, II. Viyana Kuşatması’nın tarihinden Haçlı Seferleri’nin zalim isimlerine kadar bilinen tüm Türk ve Müslüman düşmanlarının isimleriyle süslediğini belirten Erdoğan teröristin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ‘Boğaz’ın batısına geçerseniz sizi öldüreceğiz, İstanbul’a geleceğiz tüm camileri, minareleri yıkacağız’ dediğini de hatırlatarak “İstanbul nere, Tekirdağ nere, Yeni Zelanda nere? Nasıl oluyor da, dünyanın öteki ucundaki bir katil, bir cani; Müslümanlarla ve Türklerle ilgili bunca fesatla kafası dolu olarak harekete geçirilebiliyor? Gördüğünüz gibi, Tekirdağ’ı, İstanbul’u, aslına bakılırsa topyekûn bu vatanı bize çok görenler boş durmuyor” dedi.

 

 

 

 

“NE ZAMAN, NEYİ, NASIL YAPACAĞIMIZI BİLİRİZ”

 

 

Recep Tayyip Erdoğan, alandaki bir vatandaşın Ayasofya’nın ibadete açılması yönünde slogan atması üzerine “Mesele o değil, bu işin bir siyasi boyutu var, yanı var. Yan tarafta Sultanahmet’i doldurmayacaksın, ‘Ayasofya’yı dolduralım’ diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim, bunların hepsi tezgâh; biz ne zaman neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız. Adımı nasıl atacağımızı, bunun siyaset dilini de çok iyi biliriz” dedi.

 

 

 

 

“BUNLARIN DERDİ TÜRK MİLLETİDİR”

 

Bugün Türkiye’nin, bölgesinin hem güçlü hem de en müreffeh devleti olduğunu söyleyen Erdoğan “Yakın çevremizde, çalışmadan, üretmeden, hak etmeden, tamamen oluk oluk akıtılan paralarla kurulan sahte refah düzenleri çatırdarken, biz adım adım 2023 hedeflerimize yaklaşıyoruz. Üstelik de tüm maruz kaldığımız saldırılara, önümüze kurulan tüm tuzaklara, oynanan tüm senaryolara rağmen bunu yapıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda’daki saldırının ve onun üzerinden Türkiye’ye verilen mesajların ilk olmadığını belirterek “Avrupa’da her gün vatandaşlarımıza, onların derneklerine, camilerine, işyerlerine yönelik yeni saldırıların haberlerini alıyoruz. Sınırlarımızın dibinde kurulmaya çalışılan terör koridoru da, bu senaryonun bir parçasıdır. Bunların derdi, Tayyip Erdoğan değildir. Bunların derdi, AK Parti veya MHP’yle birlikte kurduğumuz Cumhur İttifakı da değildir. Bunların derdi doğrudan doğruya Türkiye’dir, Türk Milletidir. Bunların derdi doğrudan doğruya rabiadır” dedi.

 

“BELEDİYECİLİK BAKIMINDAN AYNI GELİŞMEYİ GÖSTEREMEDİ”

 

Milletle birlikte, bugüne kadar nice oyunları bozdukları bu oyunu da yerle yeksan edeceklerini ifade eden Erdoğan, “İşte bunun için 31 Mart seçimleri beka seçimidir diyoruz, anladınız mı? İşte bunun için 31 Mart’ta sadece belediye başkanlarımızı seçmekle kalmayacağımızı, geleceğimizi de oylayacağımızı söylüyoruz. Tekirdağ; Türkiye’nin büyüme ve gelişme potansiyeli en yüksek illerinden biri olmasına, hükümet olarak Tekirdağ’a her türlü yatırımı yapmamıza rağmen şehrin belediyecilik bakımından aynı gelişmeyi gösteremedi. Belediyelerin çoğu, Bakanlıklarımızın şehre gösterdiği ihtimamın yanına bile yaklaşamadı. Böyle olunca da yapılan işlerin çoğu yarım kalıyor, Tekirdağ halkı yeteri kadar istifade edemiyor” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’I KISA SÜREDE ŞAHLANDIRACAĞIZ”

 

“Hükûmet, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere para vermiyor” eleştirilerine de cevap veren Erdoğan “Hâlbuki biz her belediye gibi buraya da ödeneğini hep gönderdik. Ama buradaki iş bilmezler, beceriksizler bu parayı sizlere hizmete dönüştürecekleri yerde çarçur ettiler, 31 Mart seçimlerini, Tekirdağ’ı Trakya’nın ve Türkiye’nin incisi hâline getirmek için fırsata dönüştürmek Tekirdağ halkının elinde. Biz, milletimize hizmet etmeye son nefesimize kadar devam edeceğiz. Aynı şekilde Tekirdağ’a da sonuna kadar hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Büyükşehriyle ve ilçeleriyle belediyelerde de bu ahengi yakaladığımızda Tekirdağ’ı kısa sürede şahlandıracağız” dedi.

 

TEKİRDAĞ’A YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI

 

Son 17 yılda Tekirdağ’a toplam 21 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan “Eğitim alanında 3 bin 284 yeni derslik, 3 bin 349 kişi kapasiteli yurtlar, gençlik merkezleri, spor eğitim merkezleri inşa ettik. Namık Kemal Üniversitesi’ni hizmete açtık. Sağlık alanında 980 yataklı 14’ü hastane olmak üzere 30 sağlık tesisini şehre kazandırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1,1 milyar liralık sosyal yardım, Tekirdağlı çiftçilere 3,1 milyar liralık tarımsal destek, Tekirdağlı yatırımcılara 24,6 milyar liralık yatırım teşviki ve şehirdeki 69 bin iş yerine 2,3 milyar liralık SGK prim teşviki sağladık. Şşehirde 5 bin 376 konut projesini hayata geçirdik. 87 km olan bölünmüş yol uzunluğunu 343 km’ye çıkararak 93 köprü, viyadük ve köprülü kavşak yaptık. Şehre 9 yeni organize sanayi bölgesi, bir teknopark, 48 ar-ge merkezi, 9 tasarım merkezi kurduk. 18 tarihî eseri restore ettik. 3 baraj, 4 gölet ve 57 taşkın koruma tesisi kurduk. Şehrin içme suyu problemini çözmek için Naipköy Barajını, 38 kilometrelik isale hattını ve içme suyu arıtma tesisini inşa ettik” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

 

Askerî birliklerin arazilerinden de istifadeyle şehre kuracakları 40 millet bahçesiyle Tekirdağ’ın çehresini değiştireceklerini, Atatürk’ün kurduğu 57’inci Alayın binalarını ihya ederek müze yapacaklarını, şehrin tüm sahil şeridini en güzel şekilde düzenleyerek Tekirdağ’ı bölgesinin en önemli turizm merkezi hâline getireceklerini, yapımı devam eden şehir hastanesini önümüzdeki yıl hizmete açacaklarını ifade eden Recep Tayyip Erdoğan “Bütün bu yatırım ve hizmetleri önümüzdeki dönemde ilgili bakanlıklar ve belediyelerle yapacağımız iş birliği içinde hayata geçireceğiz. Yeter ki siz tercihinizi gönül belediyeciliğinden yana kullanın” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU