Kahvaltıda bir araya geldiler

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Anadolu derneklerinin başkanları, Büyük Birlik Partisi tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

GÜNDEM 17.03.2019 14:50:00 0
Kahvaltıda bir araya geldiler

Bugün saat 10:00’da Kafega Cafe Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda konuşan Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Kuzey Irak'ta terör örgütü pkk'ya yönelik operasyonda şehit düşen 2 askerimize Allah’tan rahmet, Türk milletine başsağlığı dileyerek “Vatanımız sağ olsun. Biz her zaman şehit veririz. Önemli olan devletin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğüdür. Şehitlerimiz bizim onurumuzdur. İnşallah Allah bize de şehit olmayı nasip eylesin” dedi.

 

 

 

 

“ÇALIŞACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ”

 

Siyasetle ilgili de konuşan Demircan “Mütevazi bütçelerimizle yola çıktık. Bize seçim meydanlarında soruyorlar ‘kazanacak mısınız, kazanma şansınız var mı’ diye. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Ahde vefa imandandır. Bizler ahde vefayı 10 yıl önce 25 Mart’ta kaybettiğimiz şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetçileri olarak, yol arkadaşları olarak bizler ona ahde vefamızı hiçbir zaman sorgulamadık. Allah nasip ederse bundan sonraki yıllarda da partimizde var olacaktır. Şehit liderimiz ebedi liderimizdir. Biz bu yola baş koyduk, inandık, başaracağız dedik. Çalışacağız, çalışacağız başaracağız” dedi.

 

“ÖZÜR BEKLİYORUZ”

 

Demircan “Adalet ve Kalkınma Partisi isminde olan, fakat adalet ve kalkınmanın şuan ne olduğunu anlayamadığımız partinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Çerkezköy’ümüz ile ilgili söylemiş olduğu bir söylem vardı. ‘Çerkezköylüleri kırklayacağız’ dedi. Bununla ilgili Çerkezköy’de yaşayan insanlar olarak kendisinden özür bekledik. Kimsenin bizim abdestimizden şüphesi olmasın. Bizim şüphemiz yok. Onunla ilgili halen bir özür gelmedi. Ben kendisine tekrar sesleniyorum, özür dilesin. Özür dilemek erdemliktir. İnsanlar hata yapar, beşeriyiz, insanız. Ama en büyük erdemlik özür dilemektir” dedi.

 

“KAZANAN ÇERKEZKÖY OLSUN”

 

Yeni Zelanda’da meydana gelen terör saldırısı olayının ülke siyasetinde kullanılmasına da karşı olduklarını dile getiren Demircan “Bizler siyaseti kirletmeden, bölgemizin sorunlarını konuşalım. Biz yerel siyasetçileriz. 170 bin nüfusumuz var. Bu nüfusun 30 bini yerli, 140 bini Anadolu’dan gelmiş insanımız. Anadolu insanının artık yönetilen değil, yöneten olmasını istiyoruz. Bunun için bütün  mücadelemizi vereceğiz, sizlerden de bu mücadeleye katkı vermenizi istiyoruz. Bizler neden bir Ticaret Odası’nın başkanlığını alamıyoruz, neden bir Esnaf Odaları’nın, Türk Hava Kurumu’nun, Kızılay’ın başkanlığını alamıyoruz. Artık buna bir dur dememiz lazım. Bunu da birlik olursak, tek yumruk olursak başarabiliriz. Bu konuda da hep birlikte olalım. Bu seçimler de gelip geçecek. Bunun 1 Nisan’ı var, 5 Nisan’ı var. Ölümüz var, cenazemiz var, düğünümüz var, bunlar insanla yapılır. Eğer orada birlikte olmayı başaramazsak, kirli söylemlerle zaten kirli olan siyaseti daha da kirli hale getirirsek, bundan en çok zararı görecek olan halkımızdır. Bütün başkan adaylarına, bütün il ve ilçe başkanlarına sesleniyorum. Hep birlikte olalım, kimse kimseyi üzmesin. Herkes çıksın yapacaklarını anlatsın, onu bunu karalamayla, birilerine iftira atmayla kimse bir yere gelemez. Kazanan Çerkezköy olsun” dedi. 

 

“HALKIMIZIN CİDDİ TEVECCÜHÜ VAR”

 

BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut da “31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kaldı. Biz de kapı kapı, sıkmadık el, kucaklaşmadık insan bırakmayacağız. 20 günde Çerkezköy’ün hemen hemen bütün mahallelerine, bütün sokaklarına ulaştık. Allah’ın izniyle kalan 13 günde de ev ev gezerek bu işi başaracağız” dedi. Yıllardır siyasetin içinde olduğunu anımsatan Bulut “Bu seçimde Anadolulular yarışta olmalıydı. Halkımızın ciddi teveccühü var. Güçlü propaganda yapanlar emin olun halkın iradesinin önüne hiçbir zaman geçememiştir. Bu 1999’da da oldu, 2002’de de oldu. Emin olun biz Anadolulu olarak eğer bir şeyleri başarmak istiyorsak birlik ve beraberliğimizle kazanabiliriz” dedi.

 

“FAKİR FUKARANIN BAŞKANI OLACAĞIZ”

 

Çerkezköy’de 90 bin Anadolulu seçmen olduğunu kaydeden Bulut “22 bin yerli seçmen var. Çerkezköy’ün sorunları çok. Biri diyor ‘Ben parayı kazandım, istediğimi gibi harcarım’. Öbürü de diyor ki ‘Sen kimin parasını harcıyorsun’. Bizlerin parasını harcıyorlar. O da geldiği zaman emin olun 3-5 milyon parayı kimse çöpe atmaz. Şimdi yandaşlara, etraftakilere vaatler veriliyor. Belediye başkanının maaşı 12 bin 600 lira. 3-5 milyon para harcıyorsa, demek ki geldiği zaman da bunun karşılığını alacaktır. Anadolu’nun fakir fukara, garip guraba insanın hakkı gasp edilecek. Biz geldiğimiz zaman şeffaf belediyecilik yapacağız fakir fukaranın, garip gurabanın başkanı olacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU