Kozuva'dan, özel insanlara doğum günü sürprizi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından her ay düzenlenen doğum günü etkinliğine bir yenisi daha eklendi. AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi tarafından organize edilen bu ay ki doğum gü

GÜNDEM 15.03.2019 16:24:00 0
Kozuva

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi binasında bugün saat 14:30’da düzenlenen kutlama etkinliğine, Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, meclis üyesi adayları, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri ve aileleri katıldı.

 

“YANIMIZDA OLACAĞINIZA İNANIYORUZ”

 

Düzenlenen kutlama programının açılış konuşmasını yapan Gençlik Kolları Başkanı Cengiz Can Çil, “Şubat ayında ve Mart ayında da cumhur ittifakı adayımız Süleyman Kozuva’ya ve emeği geçen tüm yönetime çok teşekkür ediyoruz. Belediye başkanı olduğunuz zaman da yanımızda olacağınıza inanıyoruz. Bizleri bugüne kadar hiç yalnız bırakmadınız. Ve bırakmayacağınızı temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“4 HEDEFİMİZ VARDI HEPSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

13 yıl önce Sakatlar Derneği’nin bir adet kaleminin olmadığını ama şimdilerde güzel çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak sözlerine başlayan Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Derneğimizi kurduktan sonra 4 tane hedef belirlemiştik. 1 derneğimize ait bir bina, tabi bu bina oluşurken hem engelli arkadaşımız hem engelli aileyi hem kendimi hem diğer engelli arkadaşımla konuşarak ve her isteklerini üst üste koyduklarımızla bu 6 katlı binaya sahip olduk. 2 hedefimiz ise Çerkezköy’de engelliler için eğitim merkezi hatta hatta ramdı. Ram bizim için çok uzun bir süreydi. Çünkü 3-4 ay sonraya gün veriyorlar ve engelli arkadaşımız rapor almakta sıkıntı yaşıyorlardı. Ama dernek olarak engelli arkadaşımız ve aileleriyle birlikte Çerkezköy Meydanı’ndan yağmurlu günlerde stant kurup bize ram verilmesi gerektiğini ve bun ihtiyacın olduğunu söyledik. Ve onu da kazandırdık. Daha sonra engelli okulu istedik ve onunda kazandırdık. Ve her engelli arkadaşımızın bir dikili ağacı olsun istedik sağ olsun kaymakamımıza rica ettik ve bize 13 dönümlük bir yer verdi. Yaşayan ve ölen engelli arkadaşlarımıza birer tane ceviz ağacı diktik. Derneğimizin 4’üncü hedefi ise bizi yerden kaldıracak bir minibüse ihtiyacımız vardı. Gençlik kolları ile güzel çalışmalar yaptık. Ve bunu nasıl başarabiliriz diye düşünürken bir mektup yazarak edebiyat öğretmenimize verdik. Bu mektupları çoğalttık ve bunları her tarafa yaydık. Daha sonra Eyüp Sözdinler beyefendinin eline geçmesiyle arkadaşlarımıza bir minibüs kazandırdık” ifadelerini kullandı.

 

“BURASI ARTIK BENİM EVİM OLDU”

 

Çetinkaya’nın ardından konuşan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, “Burası artık benim evim oldu. Her gün her zaman buradayım. Hepimiz bir engelli adayıyız. 8 saniye sonra, 5 dakika sonra ya da 1 yıl sonra olabilir. Biz Allah kısmet ederse geldiğimiz ilk gün engelli kardeşlerimizin yalnız olmadığını çok hızlı bir şekilde hissettireceğiz. Her konuda size söz veriyorum. Şu andaki mevcut CHP belediye başkanının 15 gün ömrü kaldı. 16 gün sonra Allah’ın izniyle inşallah hep birlikte olacağız. Engelli kardeşlerimizle ilgili Çerkezköy’de neler yapılabilir inşallah bunu göstereceğiz" dedi. Kutlama etkinliği Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri ile birlikte pasta kesimi ile son buldu.

 

Haber/Seda AKYOL