Akay: Bu meydanlarda gönül ittifakı var

Veliköy Mahalle mitinginde vatandaşlarla bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, isim vermeden Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva'ya göndermede bulunarak â€?

GÜNDEM 15.03.2019 14:57:00 0
Akay: Bu meydanlarda gönül ittifakı var

Mahalle mitinglerine 10 Mart’ta Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde başlayan Çerkezköy Beldiye Başkanı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Bağlık Mahallesi’nin ardından 3.mahalle mitingini Veliköy’de düzenledi.

 

 

 

 

“BU YARIŞ, HİZMET YARIŞI”

 

Önceki akşam saat 19:30’da Veliköy Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde belediye meclis üyesi adayları ile CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’in vatandaşları selamlamasının ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çerkezköy, Kızılpınar, Veliköy’ün bir bütün olarak hizmeti için 30 Mart 2014’ten bugüne kadar sayın Vahap Akay ile beraber büyük bir yarış ve hizmet içerisindeyiz. Bu yarış Çerkezköy’e hizmet için. Bir yandan O’nun projeleri, bir yandan büyükşehirin projeleri bugün Çerkezköy’ün, Veliköy’ün ve Kızılpınar’ın kaderini değiştirmek üzere. Daha da değişecek” dedi.

 

 

 

 

 

“300 MİLYONLUK YATIRIM ALDI”

 

İkinci dönem başta Veliköy olmak üzere çok önemli projelerle geldiklerini dile getiren Albayrak “Bunların gerçekleştirme sözünü bir kez daha veriyorum” dedi. Göreve geldikleri 30 Mart 2014’te sıfır bir belediyeyi aldıklarını, yeniden kurduklarını söyleyen Albayrak “Tekirdağ’ın 11 ilçesinde TESKİ dahil teşkilatlandık.  Ve bütün gücümüzle hizmet etmeye çalışıyoruz. Çerkezköy bu dönem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden 180 milyon TL’lik harcama ve yatırım almıştır. Bir o kadar da sayın başkanımızın var. Çerkezköy, Kızılpınar, Veliköy 300 milyonluk yatırımla karşılaşmış, yaşanacak, gıpta edilecek yerleşim yerlerinden biri haline gelmiştir. Ama daha büyük hizmetleri gelecek dönem gerçekleştirme sözü veriyoruz” dedi.

 

 

 

 

“MART’IN SONU BAHAR DİYECEĞİZ”

 

Her şeyin hazır olduğunu belirten Albayrak “Özellikle vatandaşlarımızın yaşam tarzını kolaylaştıracak projelerle geliyoruz. Altyapı, üstyapı bütün il genelinde bitti. Şimdi artık daha çok beğeneceğiniz, daha çok size dokunacak projelerle size hizmet etmek için bekliyoruz. Önümüzde tam 15 gün kaldı. 15 gün boyunca durmadan çalışacağız. Millet ittifakının gücüyle Tekirdağ Büyükşehirde, Çerkezköy’de ve 11 ilçenin tamamında millet ittifakının adayları kazanacak. Ve Mart’ın sonu bahar diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“HODRİ MEYDAN”

 

Albayrak “Biz bu dönemde hizmet yarışı yaparken, iktidar partisinin mensupları devamlı bizim üzerimizden siyaset yaptılar. Her seferinde mahcup oldular. Biz hizmet üretirken onlar laf ürettiler. Dedik ki ‘Yerel seçim zamanı gelecek, biraz bekleyin’ şimdi seçim zamanı, hodri meydan. Bize güvenmeye devam edin. Enerjimiz tamdır. Hizmet aşkıyla tutuşuyoruz. 31 Mart’tan sonra yine hep birlikte çalışacağız. Güzel bir Çerkezköy yaratacağız” dedi.

 

 

 

 

“2024’E YÜRÜYORUZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Bizler sizlerle beraber 5 yıl evvel çıktığımız sokaklarda, mahallelerde buluştuğumuz 5 yıl boyunca iyi günü paylaştığımız, zor zamanını paylaştığımız kıymetli hemşehrilerimle bir kar topunun büyümesi gibi her geçen gün, her mahalleden kadını, genci, yaşlısı hep birlikte el ele, kol kola, sizlerle beraber 2024’e yürümenin gururunu, mutluluğunu bu meydanlarda bize yaşattığınız için Allah hepinizden razı olsun” dedi. 5 yıl boyunca milletten aldıkları güçle 5 yıl evvel verdikleri sözleri yerine getiriyor olmanın gurur ve mutluluğuyla meydanlarda buluşuyoruz. 5 yıl boyunca Çerkezköy’ün tüm mahallelerine hizmet ettik. Yeni parkları bahçeleriyle, Pazar yerleriyle, altyapı yatırımlarıyla, dere taşkınlarından, ani su baskınlarından kurtardığımız Çerkezköy’de, bataklı derelerini ıslah ettiğimiz Çerkezköy’de, piknik alanlarıyla, yeni modern Pazar yerleriyle, Kent Parklarıyla, dere kenarı düzenleme çalışmalarıyla, yarı olimpik yüzme havuzuyla, bir mücadeleyle geçen 5 yılı yeni yatırımlarla buluşturmak üzere yeni yola çıkıyoruz. Bu 5 yılda Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde çalıştığımız gibi, yeni 5 yılda da yeniden Çerkezköy’e hizmet edeceğiz” dedi.

 

“NEREDE RUMELİ ÜNİVERSİTESİ?”

 

Veliköy Mahallesi’ne de büyükşehir belediyesi ile birlikte bu dönemde ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyen Vahap Akay “Büyükşehir belediye başkanım Vatan Caddesi’nde asfalt çalışmalarını tamamladı. Hürriyet Parkı’nda yeni düzenleme yaptık. Bir açık hava düğünü salonunu Veliköylü vatandaşlarımıza teslim ettik. Mahalle Evleri projesini Veliköy’den başlattık. Kadınları kurslarla buluşturduk. Kadın dayanışması arttı, Çerkezköy’ün tüm mahallelerini sardı. Ve mahalle evleri adım adım devam etmeye başladı. Veliköy’de bu dönemde kadınların üretimine katkı sağladıktan sonra onların kendi ekonomilerine katkı sağlayacak dükkanları Çerkezköy’ün çeşitli noktalarına kurduk. En önemli işlerimizden biri Veliköy Düğün Salonu. Veliköy’e bu düğün salonu çok yakıştı. Arkadaki 76 dönümlük alan Veliköy Yüksekokulu olarak tahsis edilmişti. Göreve geldik biz bu alanın tahsisini bozacağız dedik. 76 dönümlük alana bu kadar üniversite yetmez dedik. Rektör beyle gittik konuştuk, yeni bir üniversite, yurt binası geldin, spor alanları olsun dedik. Biz buraya bunları yapacağız. Spor alanını yapmaya başladık, aşağıya doğru ilerliyoruz. Biz bunları söylerken, 3 yıl evvel Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ‘Arkadaş sen çok küçük düşünüyorsun, bu kadarcık alana biz bunu yapmayız. Biz çok büyük düşünüyoruz. Burayı bir Rumeli Üniversitesi kuracağız’ dedi. ‘Allah razı olsun deriz’ dedik. Bu topraklarda taş üstüne taş koyan kim olursa Allah razı olsun demesini biliriz. Sizin gibi yapmayız, küçümsemeyiz de. Ben 3 yıl önce bu sözü veren milletvekilimize soruyorum. Nerede Rumeli Üniversitesi? Yok. O günlerde keşke bizi dinleseydiniz, kulak assaydınız ve oraya o üniversiteyi katsaydık. Biz oraya o üniversite binasını ve yurt binasını sizlerle birlikte kuracağız” dedi.

 

“KIZILPINAR-VELİKÖY ARASINI DA AYDINLATACAĞIZ”

 

Çamlık’ın orada bir spor kompleksi çalışması başlattıklarını söyleyen Akay, “Bahçedere’de bulunan mesire alanında bir düzenleme çalışması yapacağız. Macera Parkı yapacağız. Veliköy Düğün Aşevi’ni de Veliköy’e kazandıracağız. Semt Pazarı’nı Veliköy’e kazandıracağız. Çerkezköy-Veliköy yolunu aydınlatmak üzere bu dönemde bir yatırım başlattık. Karayollarının birçok engeliyle karşı karşıya kaldık. 290 bin TL hava parasını da yatırdık, elektrik faturasını da üzerimize aldık. Kızılpınar ışıklara kadar 186 direkle geldik. Yeni dönemde yaklaşık 125 direkle Veliköy son ışıklara kadar gidip bu hatları birbirine bağlayıp tamamlayacağız” dedi.

 

VELİKÖY İÇİN PROJELERİNİ AÇIKLADI

 

2019-2024 döneminde altyapıda dair yapılacak işlerin olduğunu söyleyen Akay “Bir de internet altyapısı işleri var. Fiber optik kazı 2019-2020 döneminde başlayacak. Kızılpınar-Veliköy arasındaki eksik bırakılan yolu, Kızılpınar’dan Veliköy’e gelemediğimiz alanı üst yolda açarak bağlayacağız. Eski Veliköy Belediye binasını gündüz bakım evi ve kreşe dönüştüreceğiz. En büyük yatırımlarımızdan biri Veliköy Kent Meydanı. Veliköy’de kanalizasyon altyapısı çalışmaları olacak. Kızılpınar’ı 90 kilometre kazdık. Veliköy’ün o kadar çok işi yok. Az bir kazıyla kanalizasyon altyapısını yapacağız. Kazılardan sonra Veliköy’de örnek sokaklarımız olacak ve asfalt çalışmalarımız devam edecek” dedi. Birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik diyerek kutuplaştırmadan, kekresi kucaklayan bir anlayışla belediye başkanlığı görevini yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Akay “Bu dönem siyasi bir kenara koyarak, gönül köprüleri kurarak vatandaşlarımızla kucaklaştık. 5 yıl evvel verdiğimiz söz gibi yakamızdaki parti rozetini çıkarttık, 5 yıl  boyunca herkesin belediye başkanı olduk. 2024’e giden yolda sizlerden aldığımız güçle, enerjiyle herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“BU MEYDANLARDA GÖNÜL İTTİFAKI VAR”

 

İsim vermeden Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’a da göndermede bulunan Akay “Diyor ki ‘365 tane oda vardı, ilk 10’a girdik, 5 yıldızlı akredite oda olduk’. 365 tane odadan 300 tanesi zaten akredite olmuş, 5 yıldızlı olmuş. Önüne gelene yıldız vermişler. Ne anlatıyorsun sen? Kimi kandırıyorsun? Bu dönemde ÇTSO olarak bir fuar yapacağız dediler. 29 Ekim Spor Kompleksini taksin ettik, orada yaptılar. Bir sonraki yıl Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki külüstür spor salonunda yapmaya niyetlendiler. ‘Gelin 10 bin metrelik Pazar yerinde yapın’ dedik. Bu alanın ancak 2 bin metrekarelik alanında fuar yapabildiler. Siz daha Çerkezköy gibi 3 OSB’si olan, ticaret hacmi büyümüş, genişlemiş olan bir yerde 50 tane firma ile fuar yapabildiniz. Konuştuklarınızla, anlattıklarınız, yaşattıklarınız birbirini tutmuyor. O yüzden ne yaptığınızı bileceksiniz, bu millet de sizin ne anlattığınızı, ne yaptığınızı biliyor. Demişler ki ‘Bir gazla geldi, belediye başkanı oldu’. Gazla belediye başkanı olunmaz. Allah’ın izni, milletin oylarıyla olunur. O yüzden bu milletin iradesine saygısızlık etmeden belediye başkanlığının nasıl olduğunu ben buradan bir kez daha sana tarif etmiş olayım. Bizim meydanlarda dağıtacak paramız pulumuz yok. Biz kendi halinde bir seçim kampanyasında bize gönül veren gençlerimle, kardeşlerimle, vatandaşlarımla, annelerimle, ablalarımla beraber dolduruyoruz bu meydanları. Bu meydanda herkes var. Bu meydanlarda gönül ittifakı var. Bizler ayırmadan, ayrıştırmadan, sizin gibi millete tepeden bakmadan, birinci sınıf ikinci sınıf demeden herkesi sarıp sarmalayan bir anlayışla belediye başkanlığı görevini bugünlere kadar getirdik. Allah bize bugünleri görmeyi nasip etti. Şimdi yeni bir 5 yılda herkesi kucaklayarak 2024’e el ele, kol kola, omuza omuza yürüyoruz. İnanıyorum ki bu kartopu daha da büyüyecek, 31 Mart’ta perde açılacak, eller vicdana gidecek, oylar o şekilde kullanılacak. O sandıklardan hep beraber çıkacağız ve yeni 5 yıla birlikte yürüyeceğiz, sevdamız Çerkezköy diye haykırmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmasının ardından Vahap Akay, eşi ve oğlu ile birlikte meydandaki vatandaşlara çiçek dağıttı. Mitingin ardından Vahap Akay’a yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, onunla fotoğraf çekinmek için birbirleriyle yarıştı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU