Akay, sağlık çalışanlarının bayramını kutladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

GÜNDEM 14.03.2019 18:45:00 0
Akay, sağlık çalışanlarının bayramını kutladı

Sağlıklı yaşamanın, insanın en temel hakkı olduğunu söyleyen Başkan Akay, “Tıp biliminin amacı ise tüm insanların daha sağlıklı yaşamalarına imkan sunarak vatandaşlara hizmet etmektir. İnsanlığa bu temel ilkeden yararlanma imkanını sunanlar, gecesini gündüzüne katarak hayatlarını insan sağlığına adamış olan sağlık çalışanlarımız ve onurlu mesleklerini icra eden hekimlerimizdir. Yaşam içerisinde değişik statülere sahip olan hekimlik mesleği, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen yaklaşımıyla, kutsal, saygın ve onurlu bir meslektir” dedi.

 

“İSABETLİLİĞİNİ BİR KEZ DAHA ANLIYORUZ”

 

İnsanların sağlığını emanet ettiği hekimlerin günümüzün zor şartlarına rağmen mesleklerini yılmadan icra ettiklerini dile getiren Akay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üm ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözünü anımsatarak “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hekimlerimize olan inancının isabetliliğini, bu özel günde bir kez daha görüyor ve anlıyoruz” dedi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINADI

 

Başkan Vahap Akay, tıpta son günlerde yaşanan gelişmeleri yakından ve memnuniyetle takip ettiklerini ifade ederek “Bölgemizdeki hekimlerimizin de büyük başarılara imza attığını görüp memnun oluyoruz. Hayat kalitesini düşüren hastalıklara karşı da her gün küresel ölçekte yankı bulan gelişmeler ve yeniliklerle mücadele eden tıp bilimine ve camiasına hiç şüphesiz çok şey borçluyuz” derken, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını da kınadı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ