Başkan Akay, Aksaraylılarla bir araya geldi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan Aksaraylılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Başkan Akay, 5 yılda yaptığı çalışmalar ha

GÜNDEM 14.03.2019 18:07:00 0
Başkan Akay, Aksaraylılarla bir araya geldi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan Aksaraylılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

 

"YOL ÇALIŞMALARIMIZ BİTME AŞAMAINA GELDİ"

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, göreve geldiğinde Kızılpınar’da içme suyu hattının değiştirilmesi sonrası onarılmayan, çamur içinde yolları devraldığını belirterek, "Bunun yanında yıllardır görmezden gelinen bir altyapı sorunu da vardı. Bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya biz de bu altyapı sorununu görmezden gelip hemen üstyapı çalışmalarına başlayacaktık ya da Kızılpınar’ın bu kanayan yarasına merhem olmak için altyapı sorununu ortadan kaldıracaktık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallemizde 78 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendi. Tüm parsel bağlantıları yapıldı. Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarımız bugün bitme aşamasına geldi" dedi.

 

"22 PARK YAPACAĞIZ"

 

Kızılpınar Mahallesi’nde 250 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkanımız Vahap Akay, “Kızılpınar Mahallesi sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu. 1 yıl önce Mahalle sakinlerimizden gelen taleplerin yüzde 95’i yollarla ilgiliydi. Bugün gelen taleplerin yüzde 85’i park ve yeşil alan düzenlemeleri ile ilgili. Bundan sonraki süreçte diğer 8 mahallemizde yaptığımız park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar Mahallemizde gerçekleştireceğiz. Diğer mahallelerimizde olduğu gibi Kızılpınar’da da vatandaşın olan alanları revize edip, tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız. Önümüzdeki dönem Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan düzenlemesi yapacağız” dedi. Başkan Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin en büyük sorunu olan Kava Dere’nin yaklaşık 12 milyon TL’lik yatırım ile ıslah edildiğini, artık dereden pis koku, kanalizasyon ve kimyasal atıkların akmadığını belirtti.

 

"PAZARCİ ESNAFINI YENİ PAZAR YERİNE YERLEŞTİRDİK"

 

Veliköy’e bölgenin en modern ve şık Düğün Salonunu yaptıklarını, büyük bir park ve yeşil alan kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay,  Çerkezköy’ün derelere akan kanalizasyonlarını toplayarak, Veliköy Mahallemizde yapılan Arıtma Tesisi’ne ulaşmasını sağladıklarını kaydetti. Başkan Akay, "Çerkezköy genelinde tam 118 noktada park ve yeşil alan çalışması gerçekleştirerek, Çerkezköy halkının park ve yeşil alanlarını kendilerine modern bir şekilde iade ettik. Vatandaşlarımızın girmekten imtina ettiği, karanlık alanları düzenleyip, modern hale getirerek, onların kullanımına sunduk" dedi.  Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’ne bir de Kapalı Pazar Yeri kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Mevcut durumda sokaklarda kurulan Pazar, trafiği olumsuz etkilediği gibi, kirliliğe de neden oluyor. Pazarcı esnafımızı yeni Pazar yerimize yerleştirdik. Vatandaşlarımız artık daha nezih ve daha rahat bir ortamda Pazar alışverişlerini yapabiliyor. Ayrıca trafikte yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkmış oldu” dedi.

 

"YOLUMUZU IŞIL IŞIL YAPTIK"

 

Başkan Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi’ndeki okullarda sınıf mevcutlarının 60’ı bulduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi bu Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olan bir konudur. Fakat biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu soruna da duyarsız kalmadık. Son 2 yılda Kaymakamlığımız ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptık. Kızılpınar’da geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu sorunların çözümü için çalışmalarımız sürüyor. Kızılpınar’da yeni okullar yapıldı. Fakat yeterli değil. Daha fazla okul yapılması gerekiyor” açıklamalarında bulundu. Yıllarca Çerkezköy–Çorlu Yolu’nun Kızılpınar Mahallesi ile İlçe Merkezi arasında kalan kısmının akşamları zifiri karanlık olduğunu belirten Akay, “Bu durum hem trafik açısından hem de ilçe merkezine yaya olarak gidip gelmek zorunda kalan vatandaşlarımız açısından tehlike arz ediyordu. Karayolları sorumluluğunda olan bu yolda Çerkezköy Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyduk ve 186 direkle bu yolumuzu ışıl ışıl yaptık. Benzer bir çalışmayı Kızılpınar Mahallemizin ana caddelerinde de yapmayı planlıyoruz” dedi. Akay, ilki Veliköy’de açılan Mahalle Evi Projesi’nin 2’nci adımının Kızılpınar Mahallesi’nde, 3. adımının ise Bağlık Mahallesi’nde atıldığını ifade etti. 

 

VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTEDİ

 

Önümüzdeki 5 yıl için Çerkezköy Meydan Altı Otopark Projesi, Kent Meydanı Projesi, trafiği rahatlatmak için Altıyol Kavşağı’na bat-çık projesi, Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan Projesi, Kızılpınar’a ve Bağlık Mahallelerine Kapalı Spor Salonları Projesi, Kızılpınar’a Stat Projesi, Çerkezköy’e Şehir Stadyumu Projesi, Macera Park, Yapay Gölet gibi birçok yeni projelerinin olduğunu belirten Belediye Başkan Vahap Akay, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerde vatandaşlardan destek istedi.

 

Haber / Özge MERİÇ