YKK'dan eğitime bir destek daha

Eğitime desteğini sürdüren YKK firması, Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Bir Sınıf Donat Adını Yaşat" kampanyası kapsamında 75. Yıl Ortaokulu'na STEM Marker Robo

GÜNDEM 14.03.2019 17:53:00 0
YKK

YKK firması tarafından ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ kampanyası kapsamında 75. Yıl Ortaokulu’na yaptırılan STEM Marker Robotik Kodlama Atölyesi için bugün saat 14:00’de düzenlenen törene; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, YKK Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hirohisa Soida, YKK Genel Müdürü Cezmi Baykal, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı. 

 

 

 

 

"BU PROJELER TOPLUMA BÜYÜK KAZANÇ SAĞLAYACAK"

 

Programda konuşan ve işletmelerin toplumun en önemli parçaları olduğunu dile getiren YKK Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hirohisa Soida, "Bu nedenle de toplumdaki diğer unsurlarla bir arada var olmak zorundadır. İşletmelerin değeri, toplumda paylaştıkları faydalar çerçevesinde anlaşılacaktır. YKK’nın kurucusu TADAO Yoshida ticari girişimlerini planlarken, bu karşılıklı başarı ihtiyacını dikkatli bir biçimde değerlendirmiş ve topluma katık sağlamanın en iyi yolunun yenilikçi fikir ve buluşlara sürekli olarak değer yaratmak olduğuna karar vermiştir. İnanıyorum ki burada eğitim görecek olan öğrenciler yarınların yaratıcı fikirlerini keşfeden mucitleri olacaklardır. Bu vesile ile Milli Eğitim Müdürlerimize, okul yönetimine ve öğretmenlerine bu projenin gerçekleşmesinden dolayı çok teşekkür ederim. Hiç şüphemiz yok ki bu projenin gerçekleşmesi uzun dönemde topluma büyük kazançlar sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

 

"ÖĞRENCİLERİMİZİ KODLAMA EĞİTİMİ İLE BULUŞTURUYORUZ"

 

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, projede emeği geçen YKK firmasına teşekkür etti. Ardından konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, "Bunların hayırsever desteği ve katkılarıyla yapılması ise ayrı bir mutluluktur. İlimiz gerçekten hayırseverlerimiz bakımımdan zengin. Gerek okullarımızın inşasında, gerekse okullarımızın konferans, STEM kodlama, zenginleştirilmiş kütüphane gibi bir çok ihtiyacı konusunda desteklerini hissediyoruz. Okullarımız sadece derslikten ibaret olmasın diyoruz. Öğrencilerimizin akademik başarılarıyla beraber onların sosyal, kültürel, sportif becerileriyle donamlı olarak geleceğe mutlu ve başarılı bireyler olarak hazırlanmaları en büyük idealimiz ve temennimizdir. Öğrencilerimizi becerileriyle donatmak, özellikle günümüzün alfabesi olarak nitelendirilen kodlama eğitimi ile buluşturarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl başlattığımız kodlama ve STEM çalışmalarımıza okullarımızın katılımı ile her geçen gün devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın bakanlığımızın 2023 eğitim vizyon belgesi ile örtüşmesi ise bizler için ayrı bir gururdur. Bakanımız bu çalışmaları önemsiyor. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz ve eğitim gönüllülerimiz ile okullarımızın hem eğitim alt yapılarının iyileştirilmesini hususunda yapacağımız faaliyetlerde bir ve beraber olarak Tekirdağ’da niteliğimizi nasıl iyileştiririz artırırız gayreti içindeyiz" sözlerine yer verdi.

 

170 SINIF DONATILDI

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan'ın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban "Öncelikle iki yıl önce ‘Bir Sınıfı Donat Adını Yaşat’ projesi ile yola çıktık. Üniversite sınavı yapılırken sıralarımızın ne kadar kötü olduğunu görmüştük. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile yaptığımız çalışmalar neticesinde bugüne kadar hayırseverlerin destekleriyle 170 sınıf donatılırken, devlet katkılarıyla ise 439 kütüphane, kodlama atölyesi, konferans salonu, sınıf kazandırıldı. Bugün okulumuza atölye kazandıran YKK firmamıza da teşekkür ediyorum. Eğitimde kalitemiz yeterli seviyede değil. Fiziki şartları düzeltmiş olabiliriz ama maalesef beklediğimiz ölçüde eğitimde kalite yükseltemediğimizi üzülerek söylemek istiyorum. Biz bu seviyeye layık değiliz. Öğretmenlerimiz idarecilerimizin büyük çaba sarf etmesini istiyoruz. Önümüzdeki yıl çıtayı çok daha yukarılara yükseltmelerini istiyoruz" dedi.

 

Haber/Özge Meriç