Akay: Bu mücadeleyi görmezden gelenlere pabuç bırakmam

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mahalle mitinglerini Bağlık Mahallesi'nde sürdürdü. Sağanak yağışa rağmen vatandaşların yoğun katılım gösterdiği mitingde sağanak yağıÅ

GÜNDEM 13.03.2019 18:57:00 0
Akay: Bu mücadeleyi görmezden gelenlere pabuç bırakmam

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, ikinci mahalle mitingini Bağlık Mahallesi’nde düzenledi.

 

 

 

 

“ÇERKEZKÖY’E HAYIRLI OLSUN”

 

Önceki akşam saat 19:30’da Köprübaşı Mevkii Dostlar Kıraathanesi önünde yapılan mitingde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Yağmur da yağsa, kar da yağsa büyükşehir belediye başkanı Kadir ağabeyiniz hep sizsinle beraber olacak. Dün Malkara’daydım. Malkara’daki coşku görülmeye değerdi. Tüm Malkara’daki vatandaşlarımın sizlere selamını getirdim” dedi. Seçime 15 gün kaldığını hatırlatan Albayrak “Hiç uyumayacağız, daha çok çalışacağız. Martın sonu bahar diyeceğiz.  Perşembe günü saat 14:30’da da Çerkezköy’ün uzun yıllar geleceğine hitap edecek kültür sarayımızı açacağız. Bu yatırım Çerkezköylülere hayırlı olsun” dedi.

 

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

 

31 Mart 2019’dan sonraki gün Çerkezköy’de Vahap Akay’ın, Tekirdağ’da ise kendisinin tekrar iş başında olacağını söyleyen Albayrak “İlk yapacağımız iş Bağlık Viyadüğünü ihaleye çıkarıyoruz. Ne söz verdiysek hepsi yerine gelecek. 5 yılda yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Bu süre içerisinde gece gündüz demeden sizler için, Tekirdağ için, yeni bir Çerkezköy, yeni bir Tekirdağ yaratmak için bunun mücadelesini verdik. 17 yıldır iktidarda olan bir partinin, Çerkezköy’de 2 dönem belediye yönetimini almış AKP iktidarının Çerkezköy’e veremediğini biz 5 yılda fazlasıyla verdik. Şimdi ikinci dönem, 31 Mart 2019’dan sonra Çerkezköy’ün yeni yatırımlarımızla daha mükemmel hale geleceğinin sözünü veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Vahap Akay’ın sonuna kadar arkasında olacağım” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Yağmur demeden, çamur demeden, ben kendimi inatçı bilirdim, siz Çerkezköy mücadelesine ortak olan hemşehrilerim benden de inatçı çıktı. Allah hepinizden razı olsun” dedi. Bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası diyerek bu yollara çıktıklarını söyleyen Akay, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünü de kutlayarak “İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, minnetle anıyorum. İnşallah Allah bu topraklara bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Aynı zamanda bugün Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun da yıldönümü. Tüm Erzurumlu hemşehrilerimize de sevgilerimizi gönderiyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

 

“KÖTÜ RÜYA GÖRMEYEN BİR ÇERKEZKÖY ORTAYA ÇIKTI”

 

Akay “Çerkezköy’de ani su baskınları yaşanırken, dere taşkınları yaşanırken, bu taşkınlara ‘Çerkezköy’ün kaderi’ dediklerinde biz ‘Bu Çerkezköy’ün kaderi değil’ dedik. Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak sayesinde bu toprakların altına yaptığımız altyapı yatırımlarıyla, üst yapı yatırımlarıyla, dere taşkınları ile mücadeleyle, kötü rüya görmeyen bir Çerkezköy ortaya çıktı. Bu yatırımlarda bizi yalnız başına bırakmayan Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum” dedi. Düğün salonları, piknik alanları, spor alanları, aydınlatma çalışmaları, Kızılpınar’da 90 kilometre altyapı, 90 kilometre üstyapı, Kızılpınar Kapalı Pazar Yeri, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi, 29 Ekim Spor Kompleksi, Kartaltepe Piknik Mesire Alanı, 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı, Yarı olimpik yüzme havuzu temeli, pazaryeri, Kent Park 1, Kent Park 2 ve değişen Çerkezköy’ün üstyapısına yaptıkları yatırımlarla ilgili konuşan Akay “5 yılda Bağlık Mahallemizde 42 sokakta beton yol, asfalt yol çalışmaları, 5 sokakta yeni park çalışmaları, Bağlık Mahalle Evi, Bağlık Taziye Evi yatırımı yaptık. Biz bunları yaparken, Çerkezköy’ün altyapısına, üstyapısına yatırımlar yaparken bir de gönüllere dokunan, iyi günde kötü günde vatandaşın yanında olan bir belediye olmak istedik. Bir bebek dünyaya geldi hoş geldin dedik, çorba çeşmemizden bir bardak çorba ikram ettik. Çerkezköy’e hoş gedin hemşehrim dedik kapıları çaldık. Taziye çadırı, taziye ikramları, taziye eviyle o zor anları paylaştık. Binlerce kardeşimizi yaz okullarında topladık. Binlerce kardeşimizin sünnet şölenlerinde buluştuk. Çerkezköy’de 5 yıl boyunca ellerimizi ibadethanelerimizin üzerinden eksik etmedik. Okullarımıza sahip çıktık. Şehitliklerimizi tarihimize yakışır bir şekilde yeniden düzenledik. Milli bayramlarımızda buluştuk, meydanlarda binlerle, on binlerle kucaklaştık. Bu memleketin ay yıldızlı Türk bayrağı altında, yaşadığı tarihi günlerini hemşehrilerimizle coşku içerisinde 5 yıl boyunca kutladık. Yalnız başına yaşayan yaşlısını unutmayan, zor durumda kalan vatandaşına el uzatan, 5 yıl boyunca her anı paylaşan bir belediye olalım istedik” dedi.

 

“TEK VESAYETLE GİTMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

 

Bağlık’ın bir yakasında okul sorunu olduğunu söyleyen Akay, “Derenin diğer tarafı 10 bin metrelik  bir okul alanı. Ancak Bağlık’ın bu yakasında okulumuz yok. Öğrenci kardeşlerimiz taşımalı sistemle Bağlık’ın diğer yakasında okula gitmek zorunda kalıyor. Oradaki okul alanı 1994-1999 döneminde yapılan yalnız uygulamalarla, vicdansız 18.madde uygulamalarıyla 191 ortaklı sıkıntılı bir alan olarak bırakıldı. Bu sebeple sorumluluk sahasının sahibi Milli Eğitim Bakanlığı alanda kamulaştırma da yapamadığı için, biz son 2 senedir Bağlık’ın bu yakasında okul yapacak alan arıyoruz. 2016 yılına kadar belediyenin kapısını çalmayanlar, belediyeyi muhatap almak istemeyenler yüzünden Çerkezköy’ün çocukları 65 kişilik sınıflarda okumak zorunda kaldı. 2016 yılından önce bu arkadaşlarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürü olan arkadaşlarımız ne işler yaptı, o okul müdürü hangi okula atansın, bu öğretmen nereye gitsin, onun nereye gönderelim diye bu dertlere kulak asmadılar. O tarihten sonra bu küçük hesap siyasetçilerinin durumu değişti. Yeni kaymakam geldi, bu topraklara hizmet etmek için belediyeyi de muhatap aldı. Topyekun bir mücadeleyle Çerkezköy’de tekli öğretimin önü açıldı. Bağlık Mahallesi’nin bu yakasına bu dönem içerisinde temel atma seviyesine kadar getireceğiz, el ele Bağlık’ın bu yakasına bir okulu kazandıracağız. Bunun başka yolu yok” dedi. Bağlık Mahallesi’nin devlet hastanesine tek vesayetle gitmesini sağlayacaklarını söyleyen Akay “Bütün mahallelerimizin ulaşımını daha rahat sağlamaları için bu hatları yeniden revize edeceğiz. Hem devlet hastanesine, hem diğer mahallelere tek vesayetle gitmeye başlayacağız” dedi. Bağlık Mahallesi’ne sağlık ocağı sıkıntısı olduğunu dile getiren Başkan Akay “Belediye üzerine düşeni yapar. Hemen bir ay sonra yer de tahsis eder. Ancak doktor ataması yapması gereken kuruma bir elimizden gelen baskıyı sizlerle birlikte yapacağız. Bu bölgeye bir sağlık ocağı kazandırmak için sizlerle birlikte mücadele vereceğiz” dedi.

 

“2019’DA TEMELİNİ ATACAĞIZ”

 

Bağlık Viyadüğü ile ilgili de konuşan Akay “Kambur köprüyü kaldırma mücadelesi karayollarında sonuçsuz kalınca bir yeni projenin temelini attık. Bağlık Viyadüğünün bütün altyapı çalışmalarını büyükşehir belediye başkanım yaptı. 2017’nin 1 Mart’ından bu yana 2 senedir bizim önümüze bürokratik engelleri koydular. Cezayı bize vermediniz, cezayı Bağlık’ta yaşayan hemşehrilerime verdiniz. Sadece geciktirdiniz ancak 2019’da Kadir Albayrak ile el ele o viyadüğün temelini atacağız, 2020 yılında da buradan karşı yakaya geçeceğiz. Çerkezköy Belediyesi kamulaştırmalarını yaptı, büyükşehir belediyesi bütçesini hazırladı, projeyi bitirdi. Bu viyadük bittikten sonra kambur köprüyü oradan kaldırıp orayı ışıklı kavşak haline getireceğiz” dedi. Pınarça Deresi’nde yapacakları ıslah ve çevresine yapılacak yürüyüş alanları ile ilgili de konuşan Akay “Derelerine kanalizasyonlar akan, dereleri bataklık bir Çerkezköy teslim aldık. Derelerin etrafı yaşam alanlarına dönüşmüş bir Pınarça deresi ile de buluşacağız” dedi. Bağlık Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik spor alanına kapalı spor salonu yapacaklarını söyleyen Akay “Hedef koyarken şehri tanıman lazım. Burnun iki karış havada, etrafında koruma ordularıyla gezen anlayışlar bunları gerçekleştiremezler” dedi.

 

“TERMİK SANTRAL YAPMAYI LAYIK GÖRDÜLER”

 

2014 yılında Bağlık Mahallesi’ne mesire alanı sözü verdiklerini anımsatan Belediye Başkanı Vahap Akay “Biz hazırlıkları yaparken, Çerkezköy’ün başına bir püsküllü belayı musallat ettiler. Biz Çerkezköy’e yaşam alanları kazandıralım diye mücadele ederken 2016 yılında Bağlık Mahallesi Termik Santralini musallat ettiler. Yapacağımız piknik alanının da dahil olduğu alanı planlarda termik santral alanı olarak işaretlediler. 2 buçuk yıl mücadele ettik. Büyük mücadele sonuç verdi. Ancak, alan halen termik santral alanı olarak işaretli. Buraya 600 metre mesafeye bir termik santral yapmayı bu topraklara layık gördüler. Termik santral belasından kurtarabilirsek kendimizi o alana mesire alanı yapmak için mücadele etmeye başlayacağız” dedi.

 

“SEÇİM KURULUNA TESLİM EDENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

 

5 yıl boyunca vatandaşlarla birlikte bir değişimin altına imza attıklarını söyleyen Akay “Çerkezköy bir değişimi yaşadı. Hiç kimse kusura bakmasın. Bunu görmeyenler, gözlerini kapatanlara Allah akıl fikir versin. Allah herkese göz vermiş, kulak vermiş. Bizler 5 yılda bu Çerkezköy’ün daha güzel günlerde buluşması için, çocukların gençlerin geleceği için bir mücadele ortaya koyarken bu mücadeleyi görmezden gelenlere pabuç bırakmayacağım, bunu herkes böyle bilsin. Türettiğiniz sahte hesaplarınızla, desteklediğini kopyalama adaylarla, yalanlarınızla, iftiralarınızla hiç kimse bizi yolumuzdan döndüreceğini zannetmesin. Biz bu mevkilere bizlere inanan insanlar sayesinde, her ne pahasına olursa olsun herkese eşit mesafede duran, herkesi kucaklayan, herkesin sarıp sarmalayan bir anlayışla siyaset yaptık. Hiç kimseyi ayrıştırmadık, kutuplaştırmadık. Bizler sizlerle beraber el ele kol kola yan yana 2024’e yürüyoruz. Bu topraklara hizmet etmenin gurunun onurunu 5 yıl boyunca yaşadım, bunu bana sizler yaşattınız. 31 Mart sabahı sandıklarımızın yanına gideceğiz. Ellerimizi vicdanımıza koyacağız ve oylarımızı öyle kullanacağız. Sandıklar kapandıktan sonra o sandıkları sağ salim Seçim Kurulu’na götürene kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU