İstihdam Seferberliği Toplantısı düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında "Burası Tekirdağ Burada İş Var" sloganıyla başlatılan, "İstihdam Seferberliği Toplantıs?

GÜNDEM 13.03.2019 19:55:00 0
İstihdam Seferberliği Toplantısı düzenlendi

Toplantıda açılış konuşmaları,  Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay tarafından yapıldı. Ardından konuşan Vali Yıldırım,  "Komşusu açken tok yatan bizden değildir, anlayışına sahip bir kültürden geliyoruz. Bu kültür, bize çocukluğumuzdan itibaren öğretilen bir kültürdür. Bunu, bu şekilde düşündüğümüzde elimizdeki imkanı paylaşmanın bizler için hiçte zor olmadığını biliyoruz. Biz o kadar paylaşabiliyoruz ki ülkemizde 3 milyon altı yüz bini Suriyeli olmak üzere yaklaşık 4.5 milyon yabancı var. Toplumda rahatsızlığı herhangi bir şekilde hissedilmiyor. Çünkü biz, bize sığınanı geri çevirmeyiz. Tekirdağ’ımız hakikaten ülkemizin ekonomisinde önemli bir yere sahiptir" dedi.

 

“2 BİN 900 CİVARINDA FABRİKA, 354 BİN AKTİF SİGORTALI ÇALIŞANIMIZ VAR”

 

“İşleyen 12 tane Organize Sanayi Bölgemiz vardır” diyerek sözlerine devam eden Vali Yıldırım, “2 bin 900 civarında fabrikamız var, 354 bin aktif sigortalımız var. İşin aslına bakarsanız bu çok büyük bir bahtiyarlık içerisinde olduğumuzu gösteriyor ve bu başka bir şeyi de gösteriyor, biz bu yaptıklarımızın bir mislini daha yapabiliriz.  Biz bu kadar daha büyüyebiliriz. Biz ülkemizin ekonomisine katkımızla, azımsanmayacak, küçümsenmeyecek seviyedeyiz" ifadelerini kullandı.

 

“NE KADAR ÇOK ÜRETİRSEK O KADAR ÇOK BÜYÜYORUZ”

 

Dünyada rekabet güçlerini arttırdıklarını dile getiren Yıldırım, “Bu sizlerin gayretiyle oldu. Pek çok insanın evine ekmek götürebilmesine, yarına dair plan yapabilmesine vesile oluyorsunuz. Bu az bir çaba, az bir ecir değildir. Hakikaten bu çabalar, devletimiz tarafından da görülüyor ve birtakım teşvikler, muafiyetler, kolaylıklar ile destekleniyor. Yeter ki üretin. Üretim olmadan büyüme olmuyor. Ne kadar çok üretirsek o kadar çok büyüyoruz.  Devletimizin başlattığı bu istihdam seferberliğinde başrol sizlerdedir. Siz buna ne kadar destek verirseniz o kadar fazla insanın evine bir lokma daha fazla ekmek gitmesine sebep olacaksınız” şeklinde konuştu. Toplantı, TOBB danışmanı Hasan Selçuk Eti tarafından istihdam teşvikleriyle ilgili sunum ve değerlendirme ile son buldu.

 

Haber/Seda AKYOL