Değerlendirme toplantısı düzenlendi

Kırklareli Rektörlük Kültür Merkezi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın katılımıyla İstişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. ToplantÄ

GÜNDEM 12.03.2019 15:08:00 0
Değerlendirme toplantısı düzenlendi

İl Değerlendirme toplantısına, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Selehattin Minsolmaz, Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Düzenlenen toplantıda Kırklareli’nin genel durumu ile ilgili konular masaya yatırıldı.

 

“TÜRKİYE STRATEJİK BİR BÖLGE”

 

Kırklareli’nin Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanayi, Tarım, Hayvancılık ve turizm yönünden geldiği noktayı vurgulayarak yapılan ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Vali Bilgin,‘‘Bu çalışmalarda bize destek veren Başta Sayın Milletvekilimiz olmak üzere Sayın Rektörümüze tüm kurum temsilcilerimize sivil toplum kuruluşlarına ve isimsiz bir sürü kahramana ayrı ayrı sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum’’  şeklinde konuştu. Vali Bilgin’in ardından konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise "Enerji kaynakları önemli. Enerjinin geçiş hattı önemli. Bizde enerji kaynağı yok ama dünya siyaseti açısından en önemli materyal olan enerji kaynaklarının geçişi bizim ülkemiz üzerinden. Türk Akımı Projesi, Kırklareli Kıyıköy beldesinden Türkiye'ye girdi. Türkiye stratejik bir bölge. Bir de bu akımın Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidiyor olması, bizim stratejik önemimizi artırıyor. Türkiye'nin stratejik önemi artıyor. Coğrafi stratejik üstünlüğü olan ülkelerin bu avantajı tek başına yetmez. Bunu ülke yararları için kullanan, daha ileriye taşıyan, vizyon ortaya koyan başka önemli unsura ihtiyaç var. O nedir, siyasi irade ve liderdir. Onu görecek, o avantajı görecek, daha da ileriye taşıyacak, 2023, 2053 ve 2071 Türkiye'si diyecek lider var. Türkiye onu da bulmuş, o liderin ismi Recep Tayyip Erdoğan” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seda AKYOL