"Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal"

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 98'inci yıl dönümünde Milli Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy, düzenlen

GÜNDEM 12.03.2019 13:50:00 0
"Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal"

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’ndan bugün saat 10:00’da düzenlenen programa, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutamı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci,  İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve dernek üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün ve muhtarlar, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 

 

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

 

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında organize edilen program, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Büşra Aydın tarafından düzenlenen oratoryo gösterisi ile başladı. Düzenlenen oratoryoda, Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul müdürü Murat Kıroğlu, müdür yardımcıları Zeynel Buldu ve Haşim Gezer, tekstil öğretmenleri Beyhan Karaca, Zeynep Çetin, Erdinç Mancar, Gökhan Yeşil, Süleyman Gökdoğan, Ahmet Ünlüsoy ve Ercan Çete, okul öğrencileri, Neslihan Yalçın, Zeynep Özkök, Aysu Aygün, Ayşe Turan, Mert Kırmacı, Metehan Şeker, Emirhan Akdeniz, Emircan Dayı, Mustafa Kara, Fatih Akpınar, İrem Yılmaz, Buse Akçam, Semanur Çolaklar, Hüseyin Can Hanbaş ve Efe Çoban rol aldı. Zaman zaman duygulandıran oratoryo katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

 

 

 

 

“KORKARAK KAZANILMADI BU İSTİKLAL”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Mehmet Akif Ersoy’un aramızdan ayrılışının 83, İstiklal Marşımızın kabulünün 98'inci yılında milli şairimizi rahmet, minnet ve şükranla anmak ve anlamak üzere sizlerle birlikteyiz. İnsanoğluna şair olup şiir yazmak elbet nasip olur, vatana şair olup İstiklal Marşı’nı yazmak, milletinin sesinin manzum bir destana kaydetmek her insanoğluna nasip olmaz. 'Korkma Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Alsancak' Çünkü korkarak kazanılmadı bu istiklal, bu vatan. Bir şiirden bir marştan daha fazlası o kadar şey anlatılıyor ki her kelimesi her cümlesi yüreğe dokunan geçmişten geleceğe bir ders, bir öğüt, bir destan… Ve şair böylesi bir esere, eserlerini topladığı Safahat’ta yer vermemiş, ‘Bu şiir benim değil milletimin’ demiş. Sırtında paltosu yok iken ödül olarak verilen parayı almamış” dedi.

 

 

 

 

“SOLUDUĞU HAVADA İSTİKLAL YOKSA TIKAR BURNUNU ÖZGÜRCE ÖLÜR”

 

“2023 eğitim vizyonunda aklıselim, kalbi selim ve nesli selim gençlik hedefi olarak kendisini bulan Akif’in geleceğe ısmarladığı Asım’a tavsiyelerde bulunur” diyen Hüseyin Gümüş, “Akif’e göre milletlerin kalkınmasının iki temeli vardır: Fazilet ve Marifet. Berlin’de ilim adamlarının atomu parçalama çalışmaları yaptığını duyar. Siz de vatanınıza hizmet etmek istiyorsanız, Berlin’e gidin, o ilmi öğrenin ve vatanınıza dönün der. Asım’ı ilim tahsil etmeye göndermiştir. Ve özgürlüğüne çok düşkündür, asla tasma takmaz, soluduğu havada istiklal yoksa tıkar burnunu özgürce ölür, işte O’nun 'Asım’ın nesli' diye geleceğe ısmarladığı nesil tıpkı Çanakkale’de ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu birçok yer ve zamanda Akif’in KORKMA! Haykırışını duymuş, canı pahasına her şeyini terk ederek 3,5 soysuzun maşalığını yapan vatan hainlerinin her zaman karşısına dikilmiştir” şeklinde konuştu.

 

HÜRRİYET VE İSTİKLAL BU MİLLETİN RUHUDUR

 

“İstiklal Marşı’nı sevmek, ülkemizi sevmektir, İstiklal Marşı’nı coşkuyla söylemek, ülkemizi bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır” diyerek sözlerine devam eden Gümüş, “Bağımsızlığınıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır. İşte kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurt severlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını kararlılığını 'hayal ile yoktur alkış verişim, her ne demişsem görüp de söylemişim' diyerek abideleşen Mehmet Akif… Türk Milleti, tutsak yaşayamaz. Bir kişi, bir ocak dahi kalsa da bağımsızlığını koruyacak; bağımsızlığının simgesi, kanımızın rengi olan bayrağını dalgalandıracak ve daima gür sesiyle söyleyecek. 'Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal!' Benim bu milleten asla unutmamasını istediğimim mısralar işte bunlardır. Hürriyet ve İstiklal bu Milletin ruhudur. Tarihe bakın. Bütün milletlerin bir esaret ve hürriyetsizlik devri geçirdikleri bir hakikattir. Bizim kahramanlarımız hürriyetini kaybedeceğini anlayınca nefsini ateşe vermiş ve küllerini bile düşmana teslim etmemiştir. İşte asil ve aziz milletimizin değişmeyen ruhu budur” ifadelerini kullandı.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Program İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında  Çerkezköy’de düzenlenen Şiir ve İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Yarışmada Lise düzeyinde dereceye girerek 1’inci olan Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayça Puka, 2’inci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi İlayda Tuna ve 3’üncü olan Türk Tekstil Vakfı Mesleki ile Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Akça ve Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Beyzanur Davulcu’ya ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından verildi. Ortaokul seviyesinden yapılan yarışmada 1’inci olan Metin Seçkin Ortaokulu öğrencisi Ege Çıtak’a, 2’inci olan 75. Yıl ortaokulu öğrencisi Elçin Deniz’e ve 3’üncü olan 125. Yıl Ortaokulu öğrencisi Hicrarı Acar, Veliköy Ortaokul öğrencisi Elif Nur Güngör, Tepe Ortaokulu öğrencisi Beren Hamza’ya ödülleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verilirken İlkokul seviyesinde düzenlen yarışmada ise 1’inci olan Kızılpınar Atatürk İlkokulu öğrencisi Nisanur Engin’e, 2’inci olan Veliköy İlkokulu öğrencisi Azra Özlem Ayman’a, 3’üncü olan Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Gözde Yanal’a ödülleri Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli tarafından verildi. Programda yan yana oturan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök’ün samimi sohbeti ise gözlerden kaçmadı.

 

Haber / Seda AKYOL