"Ne ceketimizin ne de kefenimizin cebi yok"

Gazetemizi ziyaret eden Saadet Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feti Pehlivan "Göreve geldiğimizde insan merkezli bir belediyeciliği inşa edeceğiz. Bizim ceketlerimizin cebi yok. Cepsiz ceket, yanda?

GÜNDEM 11.03.2019 17:46:00 0

Saadet Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feti Pehlivan, Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Erol Kaya ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Pehlivan, mahalli idareler seçimlerinin genel seçim olmadığını dile getiren Pehlivan “Genel mahalli idareler tabiri aslında genel seçim oluruyla değil illerin, ilçelerin, belediyelerin seçimidir. Bu açıdan bakıldığında o beldelerde yaşayan kişiler kendileriyle işlerini daha uyumlu yapabilecek seçim yapmaları lazım” diye konuştu. Beka kavramı ile ilgili de konuşan Pehlivan, “Beka kavramı devamlılık anlamında ele alınmalıdır. Devletin devamlılığı birilerinin idareleriyle olmaz. Bir devletin devamlılığı o milletin birlik ve beraberlik içinde olması ile alakalıdır. Kuvveti üstün tutan zihniyetler birlik ve beraberlik taraftarı değildir. Toplumu bölük pörçük ederler. Ve kendi bekalarını devam ettirmek için de beka sorunu vardır derler. Bunun merkezi kuvvet eksenli zihniyettir” dedi.

 

“HUZURLU AİLE OLMADAN GÜVENLİ SOKAK OLMAZ”

 

Bu zihniyetten vazgeçilmesi ve Hakk’ı üstün tutan zihniyetle bakılması gerektiğini dile getiren Feti Pehlivan “İnsanların doğuştan gelen haklarının adaletli bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. 82 milyon insanın hakkaniyetle yönetilmesi gerekiyor. Tekirdağ’da 1 milyon 30 bin insan yaşıyor. Bu insanların tek tek mutlu olmaları şart. Mutlu fert oluşturulamazsa huzurlu bir aile olmaz, huzurlu bir aile olmadan da güvenli sokak olmaz” dedi. Belediye başkanlarının vaatte bulunmasını da absürt bulduğunu söyleyen Pehlivan, “Belediye başkanının vaatte bulunması gerekmiyor. İnsanı insan olarak kabul edip onun ihtiyaçlarını adil bir şekilde nasıl idare edebilirim derdinde olması lazım” dedi. Tekirdağ’ın 11 ilçesinde bugüne kadar gelen belediye hizmetlerinde rant mekanizması oluşturulduğunu kaydeden Pehlivan “Hangi belediye başkanı seçilirse seçilsin hem kendi yandaşlarını zengin etme, rantın o ellerde toplanmasına, hem de diğer insanlarında bunu desteklemesine mahsus bir mekanizma oluşturulmuş” dedi. İnsanlar mutlu değilse, sıkıntıları varsa huzurlu aile ortamının oluşturulamayacağını kaydeden Pehlivan, “Tekirdağ’da 3 evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor. Belediye bu noktada fertlere dokunmalı, ailenin sağlıklı kalması için gereken bütün yapılanmaları sağlamalı” dedi.

 

“200’DEN FAZLA PROJEMİZ VAR”

 

Belediyelerin merkezi gelirinin yanı sıra topladıkları vergiler ve benzeri kaynakların da olduğunu dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feti Pehlivan “Onun dışında ekstra kalkınma modelleri yok. Bizim 200’ün üzerinde projemiz var. Hayvancılık, tarım, seracılık alanında projelerimiz var” dedi. Köylerin boşaldığını, çiftçilerin zor durumda olduğunu söyleyen Pehlivan “Köyleri mahalle yapıyorsun ama köyden kurtaramıyorsun. Bu doğru bir şey değil. Köylere Büyükşehir’in yapması gereken işlerden bir tanesi köylerin imar planlamalarını yaparak orada sağlıklı bir hayatın oluşmasını sağlamak. Bu Büyükşehir’in yasal olarak görevi” dedi. Tekirdağ’da hava yolu, deniz yolu, kara yolu ve demir yolu ulaşımının olduğunu kaydeden Pehlivan “Ancak planlamalar insan merkezli değil, birilerinin keyfine göre olduğu için sıkıntılar had safhaya çıkıyor” dedi.

 

“TEŞVİK EDİLMESİ LAZIM”

 

Mutlu fert, huzurlu aile ve güvenli sokağa ihtiyaç olduğunu dile getiren Saadet Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feti Pehlivan, “Ekonomik olarak Tekirdağ’da durum yüzde 49’u sanayi, yüzde 12 tarım, yüzde 39’u da hizmet sektörü. Sanayi yüzde 49 ama istihdam oranı yüzde 26. Yüzde 12 olan tarımın payı istihdam olarak yüzde 39. Hizmet sektörünün yüzde 39 yeri var, istihdam oranı yüzde 35 olarak görünüyor. Buralarda da dengesizlikler var” dedi. Tekirdağ’ın bir sanayi kenti olduğunu, aynı zamanda topraklarının yüzde 59’unun tarım alanı olduğunu söyleyen Pehlivan “Çok ilginç bir yapısı var Tekirdağ’ın. Bütün bunların değerlendirilmesi lazım. Önce su problemi var. Büyükşehir’in çözmesi gereken alanlardan bir tanesi o. Yüzey sularının denize akıtılması yerine depolanması ve sulamada kullanılması lazım. Sanayi de çok su harcıyor. Çerkezköy’de bir baraj çalışması var herhalde. Bunların geliştirilmesi teşvik edilmesi lazım. Yer üstü sularının toplanarak sanayide kullanılması gerekir. Ziraat odasının bir tespiti var. Topraklarından 2. ürünü alamadıklarını söylüyorlar. Büyükşehir’e su göletleri ve su bentler yapılması gerektiğini söylediklerini belirttiler. Vatandaşların tarım hayvancılık yapılması isteniyor ama bunların desteklenmesi gerekiyor. Bunlar ciddi planlamayı gerektiriyor” dedi.

 

“CEKETİMİZİN CEBİ YOK”

 

Göreve geldiklerinde insan merkezli bir belediyeciliği inşa edeceklerini söyleyen Pehlivan “Bizim ceketlerimizin cebi yok. Cepsiz ceket, yandaş ve yan cep olmayan anlayıştır. Bizim sadece kefenimizin değil yaşarken de ceketimizin cebi yok” dedi. Rantın yarıştığı bir seçim olduğunu belirten Saadet Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Erol Kaya da “Seçim sürecinde binalara dev resimler asmak, gereğinden fazla seçim otobüsleri kullanmak yerine insanlarla kucaklaşmak, onların duygularına tercüman olmak daha iyi” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU