Üniversitede Kadın Yönetici Olmak

Kırklareli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Üniversitede Kadın Yönetici Olmak" konulu panel düzenlendi. Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

GÜNDEM 11.03.2019 14:39:00 0
Üniversitede Kadın Yönetici Olmak

Kırklareli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu’nda "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlenen "Üniversitede Kadın Yönetici Olmak” konulu panele, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün eşi Ferah Şengörür, Kırklareli Defterdarı Mehmet Durusoy’un eşi Ayşe Durusoy Kırklareli Üniversitesi akademik ve idari personelleri ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

 

“BARIŞLA ÖZDEŞLEŞEN GÜZEL BİR DÜNYA DİLİYORUM”

 

Üniversitede Kadın Yönetici Olmak adlı panelde günün anlam ve önemine değinmek amacıyla Doç. Dr. V. Türkan Doğruöz video gösterimi yaparak “08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Doğruöz’ün ardından konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu bir akademisyenin idareci pozisyonunda karşılaştığı zorluklar hakkında katılımcılara bilgi verdi. “Her ne iş yaparsanız yapın insani değerleri her şeyin üzerinde tutun, karşınızdaki kişiye sevgiyle yaklaşın ve toplumun sorunlarına duyarlı olmayı ihmal etmeyin” diyen Prof. Dr. Musaoğlu, çalışma hayatında iş ahlakının önemine vurgu yaparak katılımcılara tavsiyelerde bulundu. Musaoğlu konuşmasının sorunda, “Kadının şiddetle özdeşleştirilmediği; çiçekle, sevgiyle, barışla özdeşleştiği güzel bir dünya diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Personel Daire Başkanı Hülya Tuç’da, personel daire başkanının görevleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kırklareli Üniversitesi’nde bulunan kadın akademik ve idari personel ile sürekli işçi kadrosunda çalışan kadın personelin sayısına ilişkin bilgiler paylaşan Tuç, kadınların çalışma hayatındaki yerinin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Serpil Aközcan ise, akademik kariyeri ile ilgili aşamalardan bahsetti. Program, panelistlere günün anısına plaket takdim edilmesi ile sona erdi.

 

Haber/Seda AKYOL